Ő az újabb internetsztár

Autóból pattant ki a tesitanár, hogy megmentsen egy apukát

Vírusként terjedt a hír a közösségi oldalakon, és a tévé is beszámolt Balika Tímea életmentő, hős tettéről.

2016.04.23 09:36ma.hu

Halász Vilmos 2016. április 9-én Budapesten 18 órakor a Thököly és Szabó J. utca sarkán összeesett, azonnali szívmegállás következtében. A járókelők közül többen igyekeztek a segítségére sietni, de a hirtelen döbbenettől nem tudott senki cselekedni. Balika Tímea testnevelő tanárnő egy autóból kiszállva rögtön észlelte, hogy nagy baj történt, ezért azonnal megkezdte az életmentést. Folyamatos szívmasszázst alkalmazott, és értesítette a mentőket. A mentőorvossal telefonon kapcsolatban maradva 13 percen keresztül végezte az utasításokat.

"Olyan szakszerűen hajtotta végre, hogy a kiérkező mentőknek sikerült apukám állapotát stabilizálni" – nyilatkozta Halász Júlia, aki beszámolt az esetről. "Kórházba szállítást követően műtéten esett át, majd 48 óráig altatásban tartották. Csak a felébresztése után derült ki, hogy semmiféle neurológiai károsodást nem szenvedett, amely az orvosi szakvélemények alapján egyértelműen annak köszönhető, hogy Tímea hibátlanul végezte az életmentést. Ez azt jelenti, hogy Tímeának nem csak az életét, hanem a tökéletes és gyorsabb felépülés lehetőségét is köszönheti. Tímea helyzetfelismerése, helytállása és azonnali cselekvőkészsége példaértékű. Szavakkal nem is tudjuk kifejezni hálánkat. A kórházban folyamatosan érdeklődött apukám állapotáról, tegnap pedig meg is látogatta. A család nevében szeretnénk köszönetünket kifejezni neki, illetve azt szeretném kérni, hogy kollégái, tanítványai és főként mindannyiunk előtt álljon példaként ez a hatalmas cselekedete" – tette hozzá.

Azóta a balatonfüredi Szívkórházban kezelik Vilmost, aki már nagyon várja a gyógyulást. „Köszönet illeti a médiát is, mert beszámoltak az esetről, így tényleg megkaphatta Tímea sokak elismerését” – írta Júlia a Facebookon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.