Csúcs

Lélegzetelállító képek: Rizsavi Tamás csúcsfotóival világhírre tör

A vakmerő magyar fotóst, aki rádiótornyok és óriási épületek tetejéről lövi panorámaképeit, úgy tűnik, felkapta az internet szele.

2016.04.19 12:50ma.hu
Fotók: Rizsavi Tamás

Rizsavi Tamás 2008-ban kezdett el felmászni mindennek a tetejére, ami jóóó magasan van. Tornyok, ikonikus épületek és műemlékek legtetején ülve fotózza Budapestet.

Az izgalmakat kereső mozdonyvezető hat éve űzi a tökéletes látványt megörökítő pillanatokat fővárosunkról.

Rizsavi még 2008-ban kapott egy felkérést, hogy munkahelyén készítsen fotókat a vonatokról,a pályaudvarról. A tökéletes perspektíva miatt fentről kezdett fényképezni, hogy minél nagyobb teret befogjon objektívjával.

Fotózás közben rájött: a magasság lehetővé teszi számára, hogy közvetlen környezetét a legtökéletesebben - és leghatásosabban - ábrázolja.

Tamás a DailyMail-nek mesélt  hobbijáról:
"Az elején még csak vonatokat fényképeztem, majd elkezdtem egyre magasabbra mászni. Közben döntöttem el, hogy meg akarom mutatni az embereknek, Budapest milyen gyönyörű. Egyre magasabbra és magasabbra másztam, kihasználva a különböző fényeket és időjárási helyzeteket.

Szerencsére a munkám rugalmas, így a szabadidőmben tudok fotózni. Néha azért munka közben is ellövök néhány képet, mert vannak kihagyhatatlan pillanatok."

Rizsavi elmondása szerint hihetetlen magasságokba mászott fel, mióta ezt a projektet csinálja. Elképesztő szépségű képei rengeteg követőt hoztak már neki a közösségi oldalakon.

Annak ellenére, hogy a mászás és a magasban fotózás igen veszélyes passzió, Tamás még egyszer sem sérült meg a fényképek készítése közben.

Azt mondta, a legrosszabb, ami egy fotó megörökítése alatt történt vele, hogy megcsípte egy méh.

Az eddigi leghúzósabb mászása a 314 méter magas Lakihegyi tévétorony volt. Számára azonban megéri vállalni a rizikót minden egyes képért.

"Tudom, hogy ez veszélyes, és a családom félt is rendesen, amikor mászni megyek, de a barátaim biztatnak és támogatnak. Szerelmes vagyok a fotózásba, úgyhogy nem félek magasra mászni. "

















Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.