Film

Most aztán tényleg megtalálták a Loch Ness-i szörnyet!

A mítikus vízimonstrumot évtizedek óta kutatják - a sok hamis észlelés után rábukkantak a tó mélyén nyugvó szörnyetegre.

2016.04.14 09:19ma.hu

Egy vízalatti robot szkennerképén megtalálták a Loch Ness mélyén tartózkodó titokzatos lényt.

Itt vannak az első képek a jelentős felfedezésről - mellyel kapcsolatban a Loch Ness-szakértő Adrian Shine a BBC-nek elmondta: a szonár segítségével valóban találtak egy szörnyeteget.

Konsberg Maritime

A felvétel egyértelműen egy Nessie-szerű lény körvonalait mutatja, de a szakértők megerősítették: ez ugyan Nessie, de nem az igazi.

Egy 1969-ben forgatott film kellékszörnyetegét találta meg a szonárkamera. A monstrum a Sir Christopher Lee főszereplésével készült Sherlock Holmes privát élete című filmben bukkant fel - majd süllyedt el a forgatás végén.

Részlet a filmból - ez volt Nessie

A filmben megjelenő szörnyeteg a forgatás végeztével 9 méter mélyre süllyedt, mert elfelejtették beleépíteni az ezt megakadályozó technikát.

A Kongsberg Maritime nevű norvég cég tudósai a filmsztárszörny tetemének megtalálása mellett további érdemi munkát is végeznek. Teljesen feltérképezik a tó fenekét - amely sokkal mélyebb, mint eddig hitték.

A Loch Ness-i szörny mítosza azonban tovább él. A közelmúltban több videófelvétel is felbukkant egy, a londoni Temzében észlelt azonosítatlan alakról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.