Több mint szívmelengető

Megható videó: a rosszul látó kisbaba először pillantja meg édesanyját

Leopold ritka betegségben szenved, ám egy szemüveg segítségével életében először pillanthatja meg édesanyját. A felismerés több mint szívmelengető...

2016.04.09 11:59ma.hu

Leopold mindössze négy hónapos és ezidáig soha sem láthatta édesanyját tisztán. A kisbaba ugyanis egy ritka genetikai betegségben az úgynevezett okulokután albinizmusban szenved ( a bőrt és a szemet érintő pigment hiány). Ennek következtében Leopold eddig csupán foltokat látott, nem ismerte fel a környezetében levő arcokat, édesanyját és édesapját csupán a mozgása alapján tudta azonosítani - írja a Hirado.hu.

Szülei azonban nem mondtak le arról, hogy Leopold megpillanthassa őket és a környezetében levő tárgyakat is tisztán lássa. Felkutatták a speciális gyerekszemüveget gyártó céget és végül tőlük kapták meg Leo első szemüvegét. A pillanat pedig, amikor a kisfiő életében először tisztán látja az édesanyját megindító.

"Alig tudtam a kamerát a kezemben tartani, úgy sírtam" - idézte fel a történteket David. "Mindenki sírt, szem nem maradt szárazon az egész házban..."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.