Frigy

Összeházasodott Rupert Murdoch és Mick Jagger exfelesége

A brit média- és sajtópiac királya 84, míg Jerry Hall 60 éves.

2016.03.04 19:20MTI

Összeházasodott pénteken Londonban Rupert Murdoch ausztrál-amerikai sajtómágnás és Jerry Hall egykori szupermodell.

A fényes külsőségek között megtartott ceremónia helyszíne London egyik legpatinásabb kastélya, a Spencer House volt, amelyet a néhai Diana hercegnő - Károly trónörökös 1997-ben elhunyt elő felesége - egyik közvetlen felmenője emelt még a XVIII. században.

Screenshot

A pénteki polgári szertartást szombaton újabb követi, ezúttal a londoni St. Bride's templomban, amely a Fleet Streeten, a brit sajtó egykori legendás főutcáján emelkedik.

Ennek különös jelentőségét az adja, hogy a 84 éves Murdoch - aki negyedszer nősült - a brit média- és sajtópiac jelentős részét birtokolja: a globális Murdoch-médiabirodalom nagy-britanniai cégének gondozásában jelenik meg egyebek mellett a The Sun, a világ egyik legnagyobb példányszámú bulvárlapja, valamint a tekintélyes The Times és vasárnapi testvérlapja, a The Sunday Times. A vállalat brit portfoliójába tartozott a News of the World, a The Sun egykori vasárnapi változata is, amelyet azonban a brit sajtótörténet legnagyobb lehallgatási botrányának kirobbanása után, 2011-ben felszámoltak.

Murdoch, akinek vagyonát 11 milliárd dollárra becsülik, jelentős részesedést birtokol a Sky televíziós hálózatban is, és családi cégeivel együtt öt országban összesen 120 lapot ad ki.

Jerry Hall, az idén 60 éves amerikai exmodell elsősorban arról közismert, hogy a Rolling Stones frontembere, Sir Mick Jagger felesége volt, legalábbis 1990-ben, Bali szigetén egy hindu szertartáson örök hűséget esküdtek egymásnak. A frigyet azonban egy brit bíróság később érvénytelennek nyilvánította, és a pár 1999-ben külön is vált.

Murdoch - akinek előző három házasságából hat gyermeke született - a péntek délutáni polgári ceremónia után közzétett Twitter-üzenetében "a világ legszerencsésebb és legboldogabb emberének" nyilvánította magát.

Jerry Hall - aki négy gyermekkel ajándékozta meg Jaggert - állítólag tavaly nyáron került közelebbi viszonyba a sajtómágnással, és - ugyancsak állítólag - az idei év elején jegyezték el egymást. Az eljegyzés hírét mindenesetre a The Times - vagyis Murdoch saját lapja - tette közzé januárban, az eljegyzések, házasságkötések és halálozások hivatalos bejelentésének fenntartott rovatában.

Watch as the well-heeled guests arrive at the wedding of Rupert Murdoch and Jerry Hall at St Bride's Church on the capital's Fleet Street.

Közzétette: The Telegraph - 2016. március 5.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.