Szerencsére ezt a kutyát nem tiltották ki

Nem hagyta el hűséges kutyája a 9 éves kisfiút kórházi ágya mellől sem

Mahe, a terápiás kutya teljesen megváltoztatta egy 9 éves autista kisfiú életét.

2016.02.26 12:08ma.hu
abcnews.go.com

Bárhová is megy James Isaac, hűséges fekete labradorja mindig követi - mesélte édesanyja, Michelle Isaac. A 9 éves autista kisfiú nem beszél, nem szereti ha megérintik és nincs szemkontaktusa sem másokkal, ám a 3 éves kutyájával felhőtlen a kapcsolata.

abcnews.go.com

Az elválaszthatatlan páros hamar az internet sztárja lett, miután megjelentek a kórházi képek, amint a kutya a kisbeteg ágyán feküdt vigyázta gazdája minden pillanatát.

James-t február 9-én MRI-re vitték, mert erős rohamai voltak, a vizsgálathoz el kellett altatni. A kórház személyzete nem hogy kitiltotta a kutyát, egyenesen bátorították, hogy felmenjen az ágyra és nyugtassa a kisfiút.

abcnews.go.com

A négylábú nem csak James-en segített, az egész család életét megmentette a széthullástól. Mahe érkezése előtt a család elszigetelten élt, ami egyre nyomasztóbb volt a nem autista családtagok számára. James-et kirándulni, vásárolni sem lehetett vinni, nem hagyta a kezét fogni, az, hogy autistaként elkallódhat, folyamatos stresszben tartotta rokonait. Most azonban szabadon mehetnek bárhová, Mahe lelkiismeretesen vigyázza a gyereket. A családból újra igazi család lett.

Az anya nagyon hálás az Új-Zélandi szervezetnek, amelyik speciálisan képzi a kutyákat, hogy autista gyerekeknek segítsenek.

abcnews.go.com


abcnews.go.com


Autism Assistant Dog

This autism assistant black labrador follows his best friend everywhere... even into his hospital bed.

Közzétette: AJ+ - 2016. február 23.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.