Állat- és gyerekbarát a rendelő

Feljelentették a gyermekorvost, mert kutyájával rendelt - nem hinné, mi lett az ügyből!

Bepanaszolták, pedig azért vitte magával Rexet, hogy segítsen a gyerekek gyógyulásában. A rosszindulatú feljelentő megdöbbent a végkimenetelen.

2016.02.10 14:23ma.hu
Állatportál.hu

Egy budapesti gyermekrendelő azért különleges, mert az orvos a németjuhászával rendel.

Dr. Varga Károly már másfél éve minden rendelésre magával viszi a kutyusát. Az orvos szerint Rex nagyon jó hatással van a gyerekekre és meg tudja őket nyugtatni.

A kutya jelenlétében még az azelőtt nehezen megvizsgálható gyerekek is "megszelídülnek". A kutya a szülőknek is segítségére van, mert mióta Rex a rendelés része szívesebben mennek el az orvoshoz.

A sok pozitív élmény ellenére van, akinek a szemét szúrta a kutya, ezért feljelentette a hatóságoknál a kutyájával praktizáló gyerekorvost - írta az Állaportál. Csakhogy a dolog nem úgy alakult, ahogy arra számított.

Állatportál.hu

Rex ugyanis hivatalosan is lelki támogató kutya lett.

"Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek! Most már fel merem tenni a képet, amint Rex a váróban fekszik" -írta a napokban közösségi oldalára dr. Varga Károly.

A feljelentés után a kutya teljes körű állategészségügyi vizsgálaton esett át és mindent rendben találtak. Hivatalosan is lelki támogató, mentális segítőkutyának minősítették.

Az orvos azóta a kutya vizsgálati eredményeit és segítőkutya-bizonyítványát is kitette a váróban, majd a posztjában ez írta: "Rex most már hivatalosan is mosolyt csalhat kis pácienseim orcájára."

Azok, akik ezek után sem békülnek meg jelenlétével, az orvosnak jelezhetik aggályaikat.

Hát nem aranyos? Dehogynem!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.