Árverés

Kalapács alá kerül John Lennon haja

A Beatles 1980-ban New Yorkban lelőtt énekesének barna hajfürtje a becslések szerint akár tízezer dollárt (2,7 millió forint) is érhet egy dallasi árverésen az Egyesült Államokban.

2016.02.08 21:46MTI
ha.com

Ez John Lennon leghosszabb hajtincse, amelyet valaha eladásra kínáltak - közölte a Heritage Auctions hétfőn.

A 10 centiméteres tincset 1966-ban Klaus Baruck német fodrász és maszkmester vágta le Hamburgban, amikor a Hogyan nyertem meg a háborút című filmben játszott szerepéhez új frizurát készített a zenésznek. Baruck azóta őrizte Lennon hajfürtjét.

A tincset több más Beatles-ereklyével, például a zenekar mind a négy tagja által dedikált fotóval együtt február 20-án árverezik el Dallasban.

Az árverésen más sztárok, például Elvis Presley és a Led Zeppelin emléktárgyaira is licitálhatnak az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.