Szerencse, játék

17,5 milliárd forintnyi nyeremény úszhat el: a nyertes szelvényt még nem mutatták be

A horribilis kaliforniai lottónyereményért tegnap délutánig nem jelentkezett hitelt érdemlő bizonyítékkal senki sem.

2016.02.05 14:17MTI

A kaliforniai lottójáték szervezője csütörtök délután öt óráig adott időt a 63 millió dolláros (17,5 milliárd forintos) lottófőnyeremény nyertesének: eddig kellett volna bemutatni a  szelvényt. Az érvényes cédulával a megadott időpontig azonban senki nem jelentkezett. Alex Traverso, a lottójáték szóvivője elmondta, hogy akadnak ugyan, akik bejelentették igényüket a 63 millió dollárra, de ezeket az ügyeket még ki kell vizsgálni.

Szerdán egy Los Angeles-i bíróságon nyújtott be keresetet a Los Angeles megyében élő Brandy Milliner, aki azt állítja, hogy bemutatta a nyertes szelvényt, de elutasították, mert a cédula az illetékesek szerint túlságosan meg volt rongálódva.

A lottójáték szervezői jelenleg minden bejelentett igényt megvizsgálnak. Amennyiben egyiket sem fogadják el, a kaliforniai lottó történetében ez lesz a legnagyobb fel nem vett összeg. A pénzt az állami iskolák kapják meg.

A nyertes SuperLotto Plus-szelvényt augusztus 8-án adták el egy Los Angeles-i 7-Eleven üzletben.

Traverso elmondta: évente 20-30 millió dollárt nem vesznek fel a különböző kaliforniai szerencsejátékok nyertesei. A tavaly bennhagyott nyeremények összege 27,1 millió dollárra rúgott. Nagy összegnek tűnhet, de a szóvivő megjegyezte, hogy a kaliforniai lottó tavaly 3,9 milliárd dollárt fizetett ki a nyerteseknek, miközben 5,5 milliárd dollár volt a bevétele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.