Nahát

Megint vonaton felejtettek egy értékes hegedűt

A 18. századi hangszerért csak napok elteltével jelentkeztek. Meglett.

2016.01.31 19:10MTI

Az értékes hangszert egy szíriai származású fiatal hegedűművésznő felejtette az ÖBB osztrák vasúttársaság Németországba tartó vonatán, amikor leszállt Veronában. A súlyos feledékenysége által letaglózott zenész csak napok elteltével jelentette be a hegedű elvesztését, vajmi kevés reménnyel arra, hogy viszontlátja a hangszert.

Az olasz vasúti rendőrség és az osztrák vasúttársaság együttműködésének eredményeként azonban sikerült megtalálni az elvesztett hegedűt Németországban, a müncheni főpályaudvaron.

Január első hetében egy amerikai hegedűművész felejtette egy nyugat-németországi regionális vonaton 2,6 millió dollárt érő 1727-es Stradivariját. A rendőrség megtalálta a hangszert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.