Jótékony sztár

George Clooney nemcsak jóképű, de jó-tékony is

A sármos világsztár egy hajléktalanokat segítő kávézót is felkeresett edinburghi látogatásakor.

2015.11.12 18:26MTI
Facebook Social Bite

A hollywoodi sztár ezer dollárnak (290 ezer forint) megfelelő összeget hagyott a Social Bite nevű kávézó-szendvicsbárban, amely minden profitját otthontalanok megsegítésére fordítja.

Clooney nagyjából negyed órát töltött a helyen, ahol 200 fős tömeg gyűlt össze a tiszteletére: kezet rázott, fotózkodott és elbeszélgetett a rajongókkal - adta hírül a BBC News.

A kávézó működésének lényege, hogy a vendégek előre kifizethetnek egy kávét, vagy valami harapnivalót, amelyet később egy hajléktalan fogyaszthat el.

Az Edinburgh, Glasgow és Aberdeen területén működő öt Social Bite kávézó alkalmazottainak negyede korábban maga is otthontalan volt.

Clooney edinburghi programjai között szerepel még egy ebéd a 32 éves Heather McGowannel, aki versenyen nyerte meg a filmsztárral való találkozó lehetőségét.

A sztár továbbá a skóciai üzleti világban elért sikerek elismerésére létrehozott Scottish Business Awards díjak átadásán is felszólal a város konferenciatermében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.