Diagnózis

"A szemem előtt vált emberi ronccsá" - Robin Williams nem depresszió miatt lett öngyilkos!

A nagy nevettető halála után egy évvel nyilatkozott özvegye - kiderült, hogy Robin Williams depressziója csak egy tünet volt az ötvenből.

2015.11.03 21:40ma.hu
Facebook Official

Susan Schneider az elmúlt egy évet azzal töltötte, hogy megpróbált rájönni, mi vezette férjét a végzetes lépéshez. Tudták, hogy nagy a baj, három évvel ezelőtt ugyanis Parkinson-kórt diagnosztizáltak a színésznél.

A boncolás után azonban kiderült, ennél sokkal összetettebb és tragikusabb betegségképlete volt, az úgynevezett LBD (Lewy Body Dementia), ez a második leggyakoribb elbutulás-szindróma támadta meg Robin Williams szervezetét.

Gyakran összetévesztik az Alzheimer kórral, és nagyon könnyű félrediagnosztizálni.

"A depresszió csak egy volt az ötven tünet közül, melyektől szenvedett. Ráadásul a depresszió volt szinte a legkisebb probléma. Az utolsó egy év már rémálom volt, Robin tudta, hogy nincs visszaút. Az orvosok megmondták: teljes szellemi-testi-lelki leépülés vár rá. Nem akarta megvárni. Megértem, miért tette, amit tett."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.