Vigye haza!

Művészi fotókkal segítik mintegy 120 árva kutya örökbefogadását

Az új gazdik a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe ötezer forint térítési díj ellenében.

2015.11.03 22:30MTI

Örökbefogadó napot tart vasárnap a Vigyél Haza Alapítvány és az Állategészségügyi Szolgálat az Illatos úti telepen: a gazdára váró mintegy 120 kutyáról az eseményt megelőzően művészi fotókat is készítenek, amelyeket az alapítvány Facebook oldalán nézhetnek meg az érdeklődők.

Az új gazdik a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe ötezer forint térítési díj ellenében. A Vigyél Haza Alapítvány erre a napra kiterjeszti születésszabályozási programját és átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi örökbe fogadott kutya után.

A kiérkezőknek a telep munkatársai és az alapítvány önkéntesei segítenek a választásban. A kutyusokhoz az alapítvány névre szóló bilétát, minőségi nyakörvet és pórázt ad ajándékba. Az örökbefogadó napon az önkéntesek Budapest belterületén kívánságra ingyen hazafuvarozzák az örökbe fogadott kutyákat és új gazdáikat.

Az eseményt megelőzően az alapítvány önkéntesei valamennyi kutyát megszépítik, továbbá igényes fotókat készítenek róluk, amelyeket az alapítvány Facebook oldalán lehet megnézni - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az esemény helyszíne a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepe (Budapest IX. Illatos út 23/a), amely vasárnap 10 és 15 óra között fogja várni az érdeklődőket.

Csak Budapest területéről évente mintegy háromezer kutya kerül be az Illatos úti telepre, ahol mindössze 94 férőhely áll rendelkezésre. A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a szolgálat csak akkor tudna több állatot befogadni, ha sikerülne örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül.

A Vigyél Haza Alapítvány hét éve dolgozik az Illatos úti kutyák életkörülményeinek és örökbefogadási esélyeinek javításán. Munkája során több mint 600 állatot segített már új gazdához. Az alapítvány által létrehozott ingyenes kutyakereső alkalmazás (www.w-ebkereso.hu) segítségével bárki megtalálhatja elveszett kutyáját, vagy választhat egyet a gazdira várók közül.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.