Híresen környezetvédő

DiCaprio botrányfilmet készít a Volkswagen-csalásról

Hollywood vezető környezetvédőjének produkciós cége és a Paramount filmstúdió lecsapott a Volkswagen-botrányról készülő könyv megfilmesítési jogaira.

2015.10.13 18:50MTI
Facebook

Az autógyártó óriáscég károsanyag-kibocsátási csalásának sztoriját, a Volkswagen 78 éves történetének legnagyobb botrányát a The New York Times újságírója, Jack Ewing dolgozza fel. A kiadói jogokat hat számjegyű összegért a Norton kiadó vásárolta meg a napokban.A legnagyobb európai autógyártó cég szeptemberben ismerte be, hogy csalt az Egyesült Államokban eladott dízelautói károsanyag-kibocsátási tesztjeivel. A német szállítási miniszter később közölte, hogy a Volkswagen az európai dízelkocsijait is manipulálta a "többet, jobbat, gyorsabbat" mottó bűvöletében. A botrány nyomán a vállalatóriás hatalmas pénzügyi veszteségeket könyvelhet el, vezetője, Martin Winterkorn, aki azt állította, hogy nem tudott a csalásról, távozni kényszerült, és világszerte vizsgálat indult az ügyben.

DiCaprio, a Wall Street farkasa című film főszereplője és producere saját, Appian Way produkciós cégével kapcsolódik be a Volkswagen-film elkészítésébe. A filmsztárt nyilván érzékenyen érinti a téma, hiszen közismerten Hollywood vezető környezetvédői közé tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.