6 nap víz nélkül

Egy tevét üldözött a sivatagban, a végén majdnem belehalt

Az eltévedt vadász utolsó két napján a hangyákból nyert energiát. Megette őket.

2015.10.13 18:37MTI
hirado.hu

Hat napot élt túl víz nélkül a forró ausztrál sivatagban egy eltévedt vadász, aki az utolsó két napban hangyákkal táplálkozva jutott némi erőforráshoz.
A 62 éves Reg Foggerdy szerdán délután egy tevét üldözve veszett el a nyugat-ausztráliai Nagy-Viktória-sivatagban, 170 kilométerre a legközelebbi várostól.

A mentők kedd reggel találták meg egy fa alatt, 15 kilométerre attól a ponttól, ahol nyoma veszett. Az egykori bányász teljesen kiszáradt és némileg zavart volt, de intravénás folyadékbevitellel sikerült annyira felerősíteni, hogy már fel tudott ülni, és beszélni is képes volt. Később légi úton kórházba szállították.

A rendőr szóvivője csodának nevezte, hogy a férfi túlélte a forróságot és a vízhiányt, amelybe szerinte a legtöbben belehaltak volna. A feleség szerint Foggerdy jól kiismerte magát a bozótosban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.