Program

A kis herceg című film 6 éven aluliak számára nem ajánlott lett

Egy kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a KIS HERCEG világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

2015.10.12 18:33ma.hu

A gyönyörűen kivitelezett animációt Antoine de Saint-Exupéry 1942-ben írt mesterműve ihlette. 2015 egyik legeredetibb és legnagyobb szabású európai animációs projektjét Mark Osborne írta és rendezte, aki olyan sikerfilm társrendezőjeként ismert, mint a DreamWorks Oscar-jelölt rajzfilmje, a Kung Fu Panda. A film producerei Aton Soumache, Dimitri Rassam és Alexis Vonarb, az On Animation Studios társalapítói. Ezen a különleges filmen kiemelkedően tehetséges nemzetközi animációs szakemberek dolgoztak párizsi és montreali stúdiókban. A karakterek az eredeti változatban olyan hírességek hangján szólalnak meg, mint Jeff Bridges (a pilóta), Rachel McAdams (az anya), Marion Cotillard (a rózsa), James Franco (a róka), Albert Brooks (az üzletember), Mackenzie Foy (a kislány), Benicio Del Toro (a kígyó), Ricky Gervais (a hiú ember), Paul Giamatti (a tanár), Bud Cort (a király) és Riley Osborne (a kis herceg).

A KIS HERCEG című film szívből jövő, őszinte tiszteletadás Antoine de Saint-Exupéry közkedvelt 1942-es novellája előtt. A könyvet több mint 250 nyelvre fordították le és 145 millió példányban adták el világszerte. A film középpontjában egy barátság áll, egy különc öreg Pilóta (Jeff Bridges) és egy koraérett fiatal lány között, aki a szomszédba költözik az életüket napról-napra megtervező anyukájával (Rachel McAdams). A Pilóta könyve és rajzai által a Kislány (Mackenzie Foy) megismeri a férfi múltjának történetét, hogyan zuhant le a sivatagban és találkozott a Kis herceggel (Riley Osborne), egy távoli bolygóról származó rejtélyes fiúval. A Pilóta élményei és a Kis herceg utazásai más világokba közelebb hozza egymáshoz a Kislányt és a férfit, akik együtt egy különleges utazásra indulnak.

A KIS HERCEG mozifilm forgatókönyvét Irena Brignull (Doboztrollok) és Bob Persichetti (Tarzan, Mulan, Shrek 2) írta Mark Osborne ötlete nyomán. A Kislány és az Anyuka világát „felnőtt” CG-animációval jelenítették meg az alkotók és A kis herceg-történet kereteként szolgál, mely „gyermeki” módon, stoptrükk-technikával kel életre, a Kislány nézőpontját és képzeletét tükrözve. A film zenéjét az Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.