Soká éljen a király

Videó: ötvenszer nagyobb védence lett a tacskónak

Az élet utánozza a rajzfilmet, Timon és Pumba már nem egyedi eset.

2015.10.05 07:00ma.hu

Nem könnyű a királyok élete, hiszen sosem tudhatják, ki közeledik hozzájuk igaz barátságból és ki pusztán önös érdekeitől vezérelve. Egy oklahomai állatkertben azonban megtörtént az, amihez hasonlót csak az Oroszlánkirály című filmben láthattunk.

Bonedigger, az állatkert ötéves oroszlánhímje metabolikus csontbetegséggel született, ami miatt szegény állat félig bénának tekinthető. A még kölyökoroszlán nagy szerencséje, hogy időben rátalált és szárnyai alá vette Milo, az akkor kétéves tacskó, és annak két barátja, Bullet és Angel.

Az ötkilós kutyus és a két és fél mázsás nagymacska azóta is a legjobb barátok, elválaszthatatlanok lettek. John Reinke, az állatkert 43 éves igazgatója szerint a kis csapat együtt alszik és közösen fogyasztja nyers húsból álló ebédjét. Noha pótapaként lépett a színre, a kis Milo azóta sokban próbálja utánozni hatalmas védencét, időnként megpróbálkozik egy rémisztő oroszlánbömböléssel is, hogy a park többi nagymacskáját rendre utasítsa.

A ritka barátság híre gyorsan körbe járt, az emberek előszeretettel látogatják a kis állatkertet, hogy megcsodálják Góliát és Dávidjai különös csapatát. 







Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.