Kutyabarátság

Megható történet: öt napig őrizte bajba jutott barátját

A kutyák ragaszkodásáról és hűségéről ódákat lehetne zengeni, hiszen nem csak az emberekért, de egymásért is képesek akár meghalni is.

2015.10.01 12:38ma.hu
Vashon Island Pet Protectors (www.vipp.org)

Tillie és Phoebe története két elveszett kutyáról szól, akiknek kálváriája szerencsés véget ért. Tillie, a 11 éves ír szetter-spániel keverék kölyökkorában költözött gazdája, B.J. Duft otthonába, Phoebe a basset hound pedig négy éve csatlakozott hozzájuk, mikor a két kutya a parkban összebarátkozott.

Azóta is elválaszthatatlanok, így nem volt meglepő, hogy egyszerre tűntek el, mikor egy, Duftnál rendezett céges eseményen nyitva maradt egy ajtó. A kutyusokat öt napon át keresték, míg végül egy közeli lakos jelezte, többször látott egy kutyát, akire illett Tillie leírása.

A reménykedő gazdi elindult felkutatni az ebeket a közeli erdőben, és soha nem érzett boldogság öntötte el szívét, mikor a hangos kiabálásra egy gyenge ugatás felelt.

Mint kiderült, Phoebe belesett egy üres víztárolóba és nem volt képes kimászni. Barátja pedig öt napon keresztül őrizte, és csak rövid időkre hagyta magára, míg megpróbált segítséget szerezni. A két kutyus nagyon éhes és szomjas volt, de szerencsére komolyabb bajuk nem történt. Mivel Phoebe vadászösztöne igen erős, gazdájuk úgy döntött, GPS jeladót szereltet a kis kalandor és öreg védelmezőjének nyakörvébe.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.