Nem volt képben

Csóri madár: felgyógyult, kiengedték és pafff!

Miután félholtan rátaláltak, befogadták, gondozták, meggyógyították és mikor már ereje teljében volt, visszaadták a természetnek. Kár volt.

2015.09.20 07:30ma.hu

Mindenkinek megvan a sztori, mikor az éppen szabadon engedett kisállatot egyből felkapja az éppen vadászó ragadozómadár? Ez a történet is hasonlóan röviden mutatja be, hogy a természetben teljesen más törvények uralkodnak, mint nálunk.

Történt ugyanis, hogy egy család befogadott egy árva és sérült kismadarat, majd miután rendbe tették, úgy gondolták, szabadjára engedik. Abban a másodpercben a madár nekirepült egy ablaknak és annyi.

Nem árt egyébként néha hagyni, hogy a természet végezze a maga dolgát: élni és élni hagyni. Lehet, hogy ez a madárka életképtelen volt, ezért hiába kapott volna még egy esélyt a túlélésre, a rossz génjeinek pusztulnia kell, erről szól a természetes szelekció, hogy a hibás gének nem öröklődhetnek tovább, ám az is lehet, hogy minden madárral ez történt volna, ha egy dobozból egy tükröződő felületű környezetben engedik szabadjára. Sőt, nem csak a madarak, de lehet, hogy más, akár négylábúak is így végezték volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.