Illegális bevándorlás

Gabriela, a macedón határ angyala

Minden bevándorló ismeri Gabriela Andreevskát, vagy legalábbis tudja, hogy őt kell keresnie a macedón-görög határon. Magyarországnak több ezer ilyen angyala van.

2015.09.20 03:26ma.hu

"Teszem ezt azért, mert még sosem láttam ennyi embert az utcákon aludni a hideg betonon... terhes nők és gyerekek, beteg és öreg emberek, és senki sem segít rajtuk" - válaszolta Gabriela Andreevska, miután megkérdezték tőle, miért segít a menekülteknek. Gabriela ugyanis egy macedón lány, aki a görög-macedón határnál önkénteskedik, a legtöbb ember, aki átkel ezen a határon ismeri őt.

A migránsokat meleg szívvel fogadja, ételt és vizet oszt nekik, elirányítja őket, és sok időt tölt azzal, hogy beszélget velük, meghallgatja őket, segítve őket nyomorukban és megpróbáltatásaik között.

A Facebookon üzennek Gabirelának a menekültek és a hátramaradottak, megköszönve neki az erőfeszítéseit és a humanitárius szerepvállalását. Az Al-Dzsazíra külön cikkben is foglalkozott vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.