Programajánló

Először rendezik meg Budapesten az Ékszerek éjszakáját

Első alkalommal szervezi meg a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) hét ékszertervezője az Ékszerek éjszakáját november 13-án Budapest szerte mintegy harminc helyszínen.

2015.09.19 01:30MTI

Első alkalommal szervezi meg a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) hét ékszertervezője az Ékszerek éjszakáját november 13-án Budapest szerte mintegy harminc helyszínen.

A projekt elsődleges célja, hogy bemutassa a Magyarországon még kevéssé ismert, a kortárs dizájn és képzőművészet szellemében készült tervezői ékszereket és lehetőséget teremtsen személyes találkozásra, közvetlen párbeszédre az alkotók és az érdeklődők között - hangzott el a program budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az éjszaka idejére mintegy harminc helyszínen, köztük a Design Terminálban, művészeti galériákban és dizájnüzletekben ötven kortárs ékszertervező, valamint művészeti intézmények diákjainak kiállítását nézhetik meg az érdeklődők, de a programokat divatbemutatók, vetítések és rövid interaktív workshopok is színesítik.

A szervezők célja egy hagyományteremtő, évről évre ismétlődő, nemzetközi színvonalú kulturális esemény létrehozása a hasonló profilú müncheni Schmuck és a bécsi Nacht der Schmuckkunst mintájára.

A meghívott kiállító művészek többsége részt vesz az esemény Kontakt című ékszerpályázatán, amelynek zsűrijében Szabó T. Anna költő, Dragomán György író, Somosi Rita művészettörténész, Lipóczki Ákos formatervező és Stomfai Krisztina ékszertervező foglal helyet. A beérkezett pályamunkákból válogatott központi kiállításnak a Design Terminál Pavilonja és Konferenciaterme ad majd otthont és a kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az Ékszerek éjszakája.

A rendezvény szervezésében Besnyői Rita, Dés-Kertész Dóra, Huber Kinga, Kecskés Orsolya, Kerékgyártó Szilvia, Stomfai Krisztina és Vékony Fanni ékszertervezők vesznek részt, a program fővédnökei Szabó T. Anna és Dragomán György.

A részletes programról és helyszínekről az esemény Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.