Kiállás

Öltözőjéből üzent a színész a szíriai gyerekeknek: a világ figyel rátok

Az angol világsztár színházi öltözőjében különleges videóüzenetet rögzített a szíriai menekülteknek.

2015.09.11 19:56ma.hu

Az angol színész egy pillanatig sem habozott, miután Bob Geldof zenész és felesége bejelentette: ők három menekült családnak nyújtanak segítséget a bajban. Cumberbatch úgy vélte, itt az ideje, hogy aki teheti, segítő kezet nyújtson a Szíriából menekülő családoknak, különösen a gyerekeknek. Megható és megindító videóüzenetet rögzített hát színházi öltözőjének szobájába, felhívva a nyilvánosság figyelmét arra, nyissák meg a szívüket és nem utolsósorban pénztárcájukat a bajba jutott, védtelen emberek előtt - írja a hirado.hu.


Cumberbatch egy szomáliai író, Warsan Shir sorait idézte: "Meg kell értenetek, senki nem hagyja el az otthonát, ha ez nem egy cápa szája, senki nem teszi csónakba a gyerekeit, ha a szárazföldön biztonságosabb, mint a vízen..."

A színész azt szeretné, ha a menekültek tudnák, nincsenek egyedül, a segítség érkezik, a világ figyel rájuk, "halljuk és látjuk őket, velük vagyunk, legfőképp a gyerekekkel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.