Gasztronómia

Őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül több mint száz pincészet mutatja be remekeit.

2015.09.13 03:30MTI

Mielőtt a szüret dandárja elkezdődne a Bor Tér nevet viselő fesztiválon olyan neves termelők kínálják boraikat, mint az 1999-es tokaji aszúeszenciájával a Wine & Spirit Magazine-tól maximális 100 pontot kiérdemlő Áts Károly, az Év Bortermelője címet 1991-ben elsőként elnyerő Tiffán Ede vagy a szintén villányi Gere Tamás és Zsolt Pincészete.

Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a minőségi borkínálathoz és a tér különleges hangulatához a programok összeállítása során is igyekeztek alkalmazkodni. A tér két színpadán fellép többek között Malek Andrea, Bereczki Zoltán, szombaton emlékesten csendülnek föl Cseh Tamás dalai, vasárnap pedig a Hóra színház szervezésében kisebbségi összművészeti fesztivált tartanak. A rendezvény zenei kínálatát a Szegedi Szimfonikus Zenekar tovább bővíti, az együttes Deja Vu vonóskvartettje a századelőt idéző népszerű klasszikus zenei művekből ad koncertet, a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a zenélő óra alatti erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

Az immár ötödik alkalommal megszervezett Bor Téren hagyomány, hogy kiállítás mutatja be a bortermelés, a kulturált borfogyasztás hagyományait. Az idei - a Móra Ferenc Múzeummal közösen létrehozott - tárlat a klasszikus kávéházak világát idézi meg. A Karinthy Kávéházban a legendás író érdekességekben gazdag életével ismerkedhet meg a betérő, Balog József újságíró irodalmárokkal és irodalomtörténészekkel beszélget, kora délutánonként pedig népszerű zongoristák szolgáltatják a zenét a közönségnek.

A téren mintegy harminc kézműves kínálja majd portékáit, a harapnivalóról pedig tucatnál több vendéglátóegység gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.