"Szülők"...

Vodkában oldották fel a tápszert - a baba túlélte a tévedést

A tévedésből alkoholban oldott tápszertől a csecsemő vérének alkoholszintje több mint háromszorosa lett a felnőtt autóvezetők számára megengedett szintnek.

2015.09.10 11:36MTI

Túlélte a fél deciliter vodkába kevert tápszert egy hathetes wisconsini kislány, két nap után kiengedték a kórházból - jelentette be a helyi rendőrség. A tévedésből alkoholban oldott csecsemőtápszertől a baba vérének alkoholszintje 0,294 mg/ml lett, ami több mint háromszorosa a felnőtt autóvezetők számára megengedett szintnek - számolt be róla szerdán Bradley Hetlet, a kenoshai rendőrség szóvivője.

Az ügyet kivizsgáló szakértők szerint az eset tévedésnek minősül, a kislány 22 éves szülei ellen nem emelnek vádat. Az apát külön vádolták meg a veszekedés miatt, amely akkor tört ki, amikor a kislány a méregtől szenvedni kezdett. Az anya a rendőrségnek elmondta, aznap vizet töltött egy palackba, hogy elkészítse a baba tápszerét, majd kiment a konyhából. Az apa ezután ment be oda, és kiöntötte a palackból a vizet, majd vodkát töltött bele, amivel később át akart menni egy barátjához.

Amikor az anya visszament a konyhába, a szóban forgó palackból körülbelül fél deciliter vodkát összekevert a tápszerporral, majd megetette vele a kisbabát - folytatta Hetlet. A szülők akkor vették észre a tévedést, amikor a kislány egyre szokatlanabbul viselkedett. "Ekkor egymást kezdték vádolni, és nagyon összevesztek" - magyarázta a szóvivő. Végül megérkeztek a családtagok, majd a rendőrök, így került a kislány kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.