Monarchia

II. Erzsébet Downtown Abbey-rajongó: nézi, de kritikus szemmel

A brit királynő rajong a Downton Abbey című brit tévésorozatért, ugyanakkor élvezettel kutatja a népszerű szériában felbukkanó történelmi pontatlanságokat.

2015.09.07 16:10MTI

Az At Home With The Queen című könyvet jegyző Brian Hoey szerint a sorozat készítői szakértőkkel dolgoznak együtt a történelmi pontosság érdekében, a 89 éves királynő azonban így is "előszeretettel fürkészi az esetleges hibákat".

"Általában minden rendben van. Ugyanakkor a királynő észrevette az egyik epizódban, hogy egy fiatal brit hivatalnok olyan kitüntetéseket viselt, amelyeket az ő idejében még nem adományoztak. A férfi az első világháborúban harcolt, és a mellkasán lévő kitüntetések csupán a második világháborúban kerültek használatba" - mondta Hoey.

Történelmi ismeretei mellett az uralkodó kívül-belül jól ismeri a széria első számú forgatási helyszíneként használt dél-angliai Highclere-kastélyt is - írta a people.com.

A több mint 63 éve a brit trónon ülő II. Erzsébet szerdán veszi át néhai üknagymamájától, Viktória királynőtől a brit monarchia uralkodási időtartamrekordját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.