Upsz

Beperelte a spermabankot - nem azt kapta, amit kért

Fekete kislányt szült egy fehér nő az Egyesült Államokban. Az anya a spermabankot azzal vádolta, hogy megszegte a garanciális kötelezettségeit és 50 ezer dollár (14 millió forint) kártérítést követelt.

2015.09.07 13:35MTI

Az Illinois állambeli DuPage megyei illetékes bíró elutasította a panaszt. A nő azonban újrafogalmazhatja azt, gondatlansággal vádolva a spermabankot - számolt be a The Washington Post amerikai napilap.

Az anya sajtóértesülések szerint leszögezte, hogy nagyon szereti a lányát. Bírósági keresetének az az oka, hogy az intézmény hibája neki és partnernőjének stresszt és fájdalmat okozott, ráadásul orvosi költségeik is keletkeztek. Mint elmondta, nem voltak arra felkészülve, hogy afroamerikai gyereket neveljenek. "Az is lehetséges, hogy a közösség, amelyben élünk, nem fogad el más etnikai származású gyereket" - fogalmazott a nő. A kis Payton már hároméves.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.