Gazdisodtak

Harmadszor rendezik meg az örökbefogadott állatok napját a Városligetben

Harmadszor rendezik meg az örökbefogadott állatok napját a budapesti Városligetben vasárnap, a programok között megtalálható a különlegesnek vélt kutyák bemutatkozása, ingyenes állatorvosi tanácsadás, valamint keverékkutya-szépségverseny is.

2015.09.06 01:30MTI
Facebook esemény

Az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Nejpárné Lénárt Lívia állatorvos elmondta, hogy a rendezvénnyel elsősorban örökbefogadásra szeretnék ösztönözni az embereket. A 97 férőhelyes Illatos úti ebtelepen jelenleg 118 kutya vár gazdára - fűzte hozzá.

Mint a szakember fogalmazott, az örökbefogadók általában más-más igényekkel érkeznek, sokan gyerek mellé keresnek kutyát, mások házőrzéshez alkalmas ebeket szeretnének, azonban az idősebb példányokat jellemzően nehezebb örökbe adni.

Az Illatos úti telepen az elmúlt három évben egyetlen állatot sem kellett helyhiány miatt elaltatni, mindegyik ebnek sikerült gazdát találni, annak ellenére, hogy például tavaly több mint 2 ezer kutya került ide - tette hozzá Nejpárné Lénárt Lívia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.