Rebellis sztár

Kokainnal kínálta a brit uralkodó húgát Jack Nicholson

A hercegnő nem próbálta ki a kemény drogot - egyebek mellett ez derül ki egy új életrajzi könyvből, amelyet hétfőn nagy terjedelemben ismertetett a brit sajtó.

2015.08.31 16:19MTI
Jack Nicholson Facebook

A szerző, Brian Kellow a 2011-ben elhunyt legendás hollywoodi impresszárió, Sue Mengers életét dolgozza fel megjelenés előtt álló művében. Sue Mengers ügyfeleinek listáján olyan nevek sorakoztak, mint Barbra Streisand, Faye Dunaway, Michael Caine, Burt Reynolds, Ali McGraw, Gene Hackman, Cher, Candice Bergen, Ryan O'Neal, Nick Nolte, Gore Vidal vagy Bob Fosse.

A könyv szerint Mengers volt a házigazdája annak a fényes bálnak is, amelyet Margit hercegnő, II. Erzsébet királynő húga tiszteletére rendeztek 1979-ben Los Angelesben. A díszvacsorán jelen voltak Hollywood sztárjai, köztük Sean Connery, Robin Williams, Barry Manilow és Jack Nicholson.

Nicholson jelenléte azonban meglehetősen balul ütött ki. A színészlegenda éppen esedékes barátnőjével, Anjelica Huston színésznővel érkezett, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy félrevonja Margit hercegnőt és elmélyült beszélgetésbe elegyedjen vele.

A Daily Mail című brit lap hétfői könyvismertetője szerint Jack Nicholson egy meghitt pillanatban kokainnal is megkínálta a királynő húgát, a hercegnő azonban nem élt az ajánlattal, sőt faképnél hagyta a színészt, és az este hátralévő részét egy másik világsztár, John Travolta társaságában töltötte.

Az életrajzi mű szerzője szerint Sue Mengers meglehetősen dühös volt az incidens miatt, mivel nagyon számított arra, hogy meghívják a Buckingham-palotába, a brit királyi család első számú londoni rezidenciájára, ám úgy érezte, hogy Nicholson eljátszotta ezt az esélyt.

Margit életét meglehetősen boldogtalanná tette az udvari protokoll szigora, amely elől gyakran az új könyvben leírthoz hasonló, nem egyszer "vad" partikba menekült. A hercegnő 2002-ben, 71 éves korában hunyt el, hosszú, súlyos betegség után. Nővére, a 89 esztendős II. Erzsébet királynő 63 éve ül a brit trónon, és néhány napon belül megdönti az angol-brit monarchia uralkodási időrekordját, amelyet jelenleg a néhai üknagymama, Viktória királynő tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.