Rizikós projekt

Bátor döntést hozott Angelina Jolie

A humanitárius ügyek iránt elkötelezett Jolie most végre a filmvásznon is hangot adhat véleményének.

2015.08.14 18:21MTI

Angelina Jolie elvállalta a The Breadwinner (A kenyérkereső) című, készülőben lévő animációs film ügyvezető produceri tisztségét, és még az is elképzelhető, hogy az egyik szerepet is ő fogja játszani. A film egy kényszerűségből a család kenyérkeresőjévé váló afgán kislányról szól, és 2017 elején kerülhet a mozikba.

A The Breadwinner Deborah Ellis kanadai írónő 2000-ben megjelent, azonos című regényén alapul. A történet Parvanáról, egy 11 éves afgán kislányról szól, aki fiúnak álcázva magát a család kenyérkeresőjévé kényszerül válni, miután apját igazságtalanul bebörtönzik a tálibok uralta Afganisztánban. Deborah Ellis, aki könyve megírására készülve hónapokon át interjúzott pakisztáni és oroszországi menekülttáborokban élő nőkkel, a filmben is közreműködik mint társ-forgatókönyvíró.

Facebook Angelina Jolie

A több irodalmi elismerésben is részesült könyv nagyon közel áll Jolie-hoz, aki egy leányiskolát finanszíroz Afganisztánban, és saját gyerekeinek is kezébe adta a könyvet. "Több millió, Parvanához hasonló lány van, akik elnyomás alatt és konfliktusok közepette nőnek föl, és arra kényszerülnek, hogy segítsék családjuk túlélését ilyen körülmények között" - foglalja közleményébe Jolie, utalva az afgán kultúra gazdagságára, kreativitására és erejére is. Az angol és dari nyelven - ez a perzsa Afganisztánban beszélt változata - készülő film jelenleg az előgyártás és a casting fázisában van, a Cartoon Saloon már megkezdte az animáció elkészítését. A nagy kérdés az, hogy Angelina Jolie az ügyvezető produceri poszt mellett elvállalja-e valamelyik szerep megformálását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.