Nincs rá mentség...

Először megmentette, aztán megerőszakolta a 9 éves kislányt a tűzoltó

"Nincs olyan magyarázat, amely mentené a tetteit. Nem kétséges, hogy az ítélet hosszú börtönbüntetés lesz" - mondta az ítélet kihirdetésekor a bíró.

2015.08.11 10:42ma.hu

Több mint húsz év után állt bíróság elé John McGinn, aki harminc évig dolgozott tűzoltóként Lanarkshire-ben. A férfi hosszú börtönbüntetésre számíthat, miután egy korábbi áldozata feljelentette az ellene még gyerekkorában elkövetett nemi erőszak miatt.

A tűzoltó még 1994 januárjában szállt ki egy lakástűzhöz. Egy kislányt és édesanyját mentette ki a lakásból. Utóbbi füstmérgezéssel kórházba került, addig a gyerekre a nagyszülők vigyáztak. Az ő otthonukban kereste meg a férfi a kilencéves lányt. Elóször úgy tett, mintha játszanának, majd befogta a gyerek száját, magára húzta és megerőszakolta – írja a Daily Mail.

A most harmincéves áldozat elmondta, hogy tiltakozott és kérte a férfit, hogy hagyja abba, az azonban megfenyegette, hogy megöli az anyját, ha bárkinek beszél a dologról.

McGinn tagadta a pedofília vádját, és azt állította, a nő már korábban is próbálta zsarolni, azonban nem járt sikerrel, és bosszúból találta ki, hogy megerőszakolta.

A férfi ellen vallott azonban akkori barátnője is, aki még tizenévesen jött össze a tűzoltóval. Őt is rendszeresen verte és többször megerőszakolta. A férfi megmondta, hogy mit viselhet, és csak egy meghatározott összegű zsebpénzt adott neki. A szakításuk után megfenyegette, hogy benzinnel tölti meg a villanykörtéit, így ha felkapcsolja a villanyt, felrobban a háza.

Egy másik eset is napvilágra került, amikor McGinn megerőszakolt egy gyereket, akkor édességekkel próbálta lekenyerezni az áldozatot, hogy ne beszéljen senkinek a történtekről.

„Egy nő és két gyerek fizikai és pszichikai bántalmazásának szörnyű gyűjteményében találtuk bűnösnek. Nincs olyan magyarázat, amely mentené a tetteit. Nem kétséges, hogy az ítélet hosszú börtönbüntetés lesz” – mondta az ítélet kihirdetésekor Lord Bonomy bíró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.