Ne segíts!

Makacsságból - és teljesen feleslegesen - gyalogolnak a brit férfiak

A brit férfiak csaknem 1500 kilométert tesznek meg feleslegesen életükben autóval vagy gyalog, mert makacsak, és nem hajlandóak segítséget kérni, ha eltévedtek. Ráadásul kiderült: a nők bizony jobban tájékozódnak.

2015.08.06 20:04MTI

Egy navigációs cég ezer brit felnőtt megkérdezésével végzett felméréséből kiderült, hogy havonta másfél, évente pedig 18 mérföldet - 2,4 és 29 kilométert - tesznek meg feleslegesen, mielőtt útbaigazítást kérnének. Ez ötven év alatt 900 mérföld. Életükből összességében kilenc napot fecsérelnek el így.

A férfiak mindössze hat százaléka kér segítséget vagy nézi meg a térképet, annak érdekében, hogy elkerülje a felesleges kanyarokat, csaknem kétszer annyian azonban büszkék arra, hogy nem adja fel addig, míg nem talál egy másik utat, mindegy mekkora a késedelem, "elvégre minden út vezet valahová" - derült ki a TrekAce kutatásából.

A cég gyalogosok és kerékpárosok számára készít navigációs eszközöket. Szóvivője szerint a felmérés eredménye megerősíti, amit sokan már régóta sejtettek: azt, hogy nem a férfiak tájékozódnak a legjobban. Az emberek 94 százaléka úgy gondolja, a nők jobbak e téren, még akkor is, ha a férfiak ezt nehezen ismerik el. A feleslegesen megtett táv azonban a navigációs céget is meglepte. "Elképesztő, hogy mennyi időt vesztegetünk el az életünkből azzal, hogy nem kérünk útbaigazítást" - fogalmazott a szóvivő.

A megkérdezettek harmada mondta, hogy rendszerint vitához vezet, ha eltévednek. Huszonnyolc százalék azonban elnéző partnerével, ha erről van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.