Kitörlődött két hét

Rékasi Károly otthon kapott sokkot

Balesete után a népszerű színészért az egész ország drukkolt, ám Rékasi azt sem tudta hol van, ápolóit is megfenyegette.

2015.08.01 18:03ma.hu

Már egy hónapja, hogy Rékasi Károly súlyos motorbalesetet szenvedett, szerencsére már a kórházból is hazaengedték: jelenleg otthon gyógyul. A színész azt állítja, semmire sem emlékszik a balesetből, mintha két teljes hét kitörlődött volna az emlékezetéből, noha minden nap erre emlékezteti a lába, ami még gipszben van, így egyelőre csak mankóval tud járni.

Fotó: ittlakunk.hu XXII. kerületi aloldal


Feljelentéssel fenyegetőzött

"Motorra pattantam és egy rádióinterjúra mentem, aztán rohantam a Barátok közt forgatására. Amikor végeztem, mint mindig, hívtam Gerdát. Nem vette fel, ő is dolgozott. Küldtem neki egy SMS-t, hogy "két jelenet vége", majd ételt vásároltam. Rémlik, ahogy kilépek az épületből és készülődöm a motornál. A legközelebbi emlékképem már két héttel későbbi. (...) Egy ködfátyolon át látom magam és az ápolónőtől követelem a szabadságomat. Nem értettem, hol vagyok, miért nem enged el és mi történik velem. Elmondtam neki, ha nem mehetek el, feljelentem a rendőrségen. Egyáltalán nem biztos, hogy ez már egy teljesen tiszta tudatú pillanat volt. (...) Egyszerűen nem fogtam fel, mi az, hogy két hét hiányzik az életemből? Hallom a híreket, melyek akkor történtek, nagyjából fel is fogom, de nem értem. Hogy lehet, hogy működtem és még sem? Lassan barátkozom a gondolattal, és nem hátra, előre nézek. Gerda nagyon okosan kezeli a helyzetet. A második itthon töltött napunkon látta rajtam a nyitottságot, hogy képes vagyok befogadni, amit mond és mesélni kezdte a történéseket. Sokszor nem is hittem el, hogy én vagyok, akiről mesél. Alaposan beütöttem a fejem" - mondta a Borsnak adott interjújában Rékasi.

Fotó: ittlakunk.hu XXII. kerületi aloldal


Otthon kapott sokkot

"Bőgtem. Nem kicsit. Az ajtónk előtt van egy pad, ami még a fiam üknagyanyjáé volt. Arra ráültem és bőgtem, mint egy gyerek. Nem tudom megmondani, hogy miért. Talán az érzésért, hogy folytatódhat tovább az életem" - árulta el a színész, aki életerős férfiként nehezen viseli, hogy gondviselésre szorul, de hálás kedvesének, Pikali Gerdának a sok segítségért.

Rékasi Károly nagyon bízik abban, hogy sikerül felismernie a „jó isten” üzenetét, mert nagyon akar még élni, dolgozni, jó dolgokat alkotni. Ígéretet tett arra, hogy türelmet tanul és megpróbál jobban élni.

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.