Zoo Vienna

A schönbrunni állatkert az ötödik legkedveltebb a világon

A Bécsben található schönbrunni állatkert az ötödik legkedveltebb a világon a Tripadvisor utazási portál értékelése szerint, a legtöbb szavazatot egy kaliforniai állatkert kapta.

2015.07.22 15:24MTI
Facebook Schönbrunn ZooVienna

Az utazási oldal minden évben összegzi a felhasználók által adott értékeléseket és a vélemények millióit.

Az első helyen a Kaliforniában található San Diegó-i állatkert végzett, ezt követi a spanyolországi Tenerife szigetén, majd egy Szingapúrban lévő intézmény, a negyedik a prágai és az ötödik a bécsi állatkert lett.

A sorrendet aszerint állapították meg, hogy milyen gyakran és mennyire pozitívan értékelték az állatkerteket az elmúlt egy év során. A Tripadvisor oldalán legfeljebb öt pontot adhatnak a felhasználók és a véleményüket is leírhatják.

A schönbrunni állatkertet eddig csaknem háromezren értékelték, 2128-an kiválónak, 631-en pedig nagyon jónak ítélték a bécsi intézményt, amely így a Tripadvisoron a negyedik legtöbbet véleményezett hely az osztrák fővárosban.

A portál tavalyi rangsorán a schönbrunni állatkert a nyolcadik helyen végzett.

Dagmar Schratter, az intézmény vezetője úgy véli, ha a látogatók szeretik az állatkerteket, akkor az állatok világa és a veszélyeztettek fajok védelme iránt is fel lehet kelteni könnyen az érdeklődést.

A schönbrunni a világ legrégebbi, még működő állatkertje, amely kapuit 1752-ben nyitotta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.