Tudatos tervezés

Beyonce vonalait idéző felhőkarcoló Melbourne-ben

Az egyedi formájú felhőkarcoló nem csupán tisztelgés a "Ghost" című klip előtt, hanem jól elnyeli az erős széllökéseket.

2015.07.10 09:48ma.hu
YouTube, Elenberg Fraser

Egy ausztrál építész új felhőkarcoló tervvel rukkolt elő Melbourne-ben. Önmagában ez nem lenne hír, de az már inkább, hogy az épület alakja megegyezik Beyonce vonalaival, írta a News.com.au.

Elenberg Fraser spirálalakú tervét Beyonce „Ghost” című klipje inspirálta, nyilatkozta maga az építész.

Melbourne városa idén adott zöld utat a magas épületek építésére. A fényűző épület 68 emeletes és 226 méter magas lenne. 660 apartman, egy hotel és egy bevásárlócentrum is helyet kapna benne. Körülbelül várhatóan 40 hónap alatt készülne el.

Az egyedi formájú felhőkarcoló nem csupán tisztelgés a „Ghost” című klip előtt, hanem jól elnyeli az erős széllökéseket, számolt be minderről az épület tervezője a weblapján. Más szavakkal művészet és a tudomány sikeres ötvözéséről van szó.

Elenberg Fraser


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.