Napi hőseink

Mesteremberek szabadították ki az autó alól a 11 éves kislányt

Két tilburgi ezermester hétfőn egy balesetből kifolyóan beszorult 11 éves kislányt szabadított ki Hollandiában. A hősök nem találnak semmi különlegeset abban, amit tettek és ezt mondták az eset után: "Igazából, inkább visszamennénk dolgozni."

2015.07.07 12:27ma.hu

Daan Hoevenaar reggel az apjával, Jackkel együtt egy háztetőn dolgoztak, amikor hangos csattanásra és sikításra kapták fel a fejüket. „Azonnal hallottam, hogy valami nem stimmel.”

A Jan van Eijk és a Durendaaldreef utca kereszteződésében két kerékpáros kislányt látott, akiket elütött egy autó. A 11 éves kislány az autó alá szorult és nem kapott levegőt.

Kézzel is próbálták

anp

„Megpróbáltuk a terepjárót kézzel megemelni, de a gumik semennyit nem emelkedtek a földtől” – mondta Jack.

Daan visszarohant a házba és felkapott egy állványcsövet, amit emelőként alkalmazva a mesteremberek ki tudták szabadítani a kislányt.

A kislány magánál volt, erős mellkasi fájdalmakra panaszkodott és több horzsolásos sérülést szenvedett. A 10 éves osztálytársának kisebb térdsérülése lett, amit a helyszínen elláttak.

A körülményekhez képest jól vannak. A kislány apja hősöknek nevezte a mestereket és jutalmat ígért nekik. Daan: „Ha az én gyerekemmel történne hasonló, én is örülnék, ha segítene valaki. Nem vagyunk hősök. Csak segítettünk, ahogy tudtunk.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.