Jenner apuka

Nemrég még férfi volt, most ő a világ egyik legbefolyásosabb nője

A férfiból nővé változott Caitlyn Jenner is felkerült a BBC Radio 4 tíz legbefolyásosabb nőt felvonultató idei toplistájára. A ranglistát a "kivételesen nagy befolyással" rendelkező nőkből állították össze. Az első helyre a skót főminiszter, Nicola Sturgeon került.

2015.07.01 19:05MTI

A korábban Bruce Jenner olimpikonként ismert, júniusban a Vanity Fair magazin címlapján azonban már Caitlyn Jennerként szereplő amerikai híresség a hetedik lett a sorban. A sorrendről döntő zsűri ezzel honorálta, hogy vállalta transzneműségét a világ közvéleménye előtt - számolt be róla szerdán a BBC News.

Angelina Jolie filmrendező, színésznő és emberi jogi aktivistát a harmadik helyre emelték, elismerve humanitárius erőfeszítéseit és személyes bátorságát, amellyel beszámolt a nyilvánosságnak daganatmegelőző műtéteiről és arra biztatott mindenkit, hogy ne hanyagolja el a rákszűrést. Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője másodikként szerepel, a The Guardian első női főszerkesztője, Katherine Viner pedig a negyedik lett a rangsorban.

Az első öt közé még Camilla Cavendish újságíró, politikai tanácsadó iratkozott fel. Hatodikként az énekesnő, dalszerző Sia szerepel, aki Beyonce, Rihanna és Katy Perry számára is írt számokat. A befolyásos nők listáját Karen Blackett, a MediaCom vezetője, Zanny Minton Beddoes, a The Economist főszerkesztője és Sara Khan, az Inspire társalapítója zárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.