Az állatok védelmében

A divatdiktátor macskájának írt levelet Brigitte Bardot

Karl Lagerfeld házi kedvencének, a Choupette nevű macskának írt levélben szólította fel Brigitte Bardot a német divatdiktátort, hogy hagyjon fel kreációiban az állati szőrmék használatával.

2015.06.24 16:36MTI

Az állatvédő aktivistává vált egykori filmsztár és szexszimbólum arra kéri a macskát, "dorombolja gazdija fülébe, milyen kétségbeesés tölti el bundás kistestvéreit, amikor az ő porhüvelyüket látják reklámozni".

Bardot - mint írja - biztos benne, hogy a divattervező nem fogja megtagadni kedvenc négylábúja kérését.

"Hozzád hasonlóan a többi bundás állat is csak élni szeretne. Ártatlan lényekről van szó, akiket halálra ítélnek azért, hogy kegyetlen embereket díszítsenek" - írta a 80 éves filmdíva a levélben, amely eljutott az AFP francia hírügynökséghez.

A hatvanas évek bálványa hasonló tartalmú levelet címzett Lagerfeld macskájának tavaly szeptemberben is, amikor a tervező egy csekket állított ki a nevére nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

Az emberek húst fogyasztanak és bőrből készült termékeket viselnek, miközben a bőr nem egyéb szőrtelenített prémnél - vette védelmébe az állati szőrmék divatcélú felhasználását Lagerfeld egy áprilisi divatfesztiválon.

Hangsúlyozta azt is, hogy a szőrmeipar jelentős, sok embernek munkát adó iparág.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.