Keményítő kávézás

Koffeinnel a jobb szexért

Napi két-három csésze kávétól felpezsdülhet a hálószobai élet. Ha nem szereti, ihat erős teát vagy sportitalt is.

2015.05.21 19:57ma.hu

A University of Texas friss tanulmánya szerint jelentősen csökkentheti a merevedési zavarok kialakulásának esélyét napi pár csésze kávé elfogyasztása.

David S Lopez, a kutatást végző csoport vezetője elmondta, a kávé pozitív hatása jelentkezett a túlsúlyos és hipertóniás férfiak esetében is, viszont a diabéteszeseknél nem. "A merevedési zavarok egyik fő kiváltó oka a diabétesz, így ez az eredmény nem meglepő" - mondta Lopez.

A kutatás során megállapították, hogy azoknál a férfiaknál, akik 85-170 milligramm koffeint fogyasztottak egy nap, 42 százalékkal csökkent a merevedési zavarok száma. A 171-303 milligrammot fogyasztóknál ez a szám 39 százalék.

A jelenség mögött a koffein azon tulajdonsága áll, hogy ellazítja a pénisz artériáit valamint a barlangos testeket körülvevő izmokat, ezzel segítve a vér áramlását.

A teszt során nem csak kávét használtak fel, mint koffeinforrást, hanem teát és sportitalokat is.

freedigitalphotos.net/adam


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.