Hitt és bízott az anya

Ez az, amit már nem szerencsének, hanem csodának neveznek

51 évesen másodjára találta az utcán magát egy nő, négy gyermekével, azt hitték, vége az életüknek, aztán megnyerték a világ egyik legjobb otthonát.

2015.05.20 16:04ma.hu

Még 2008-ban diagnosztizáltak izomsorvadást és demenciát egy 46 éves, négygyermekes családapánál, a világuk akkor kezdett összeomlani, és azt hitték, már sosem lesznek boldogok.

A férfi elvesztette az állását, az egyetlen bevételi forrása a családnak így végleg megszűnt. Egészségi állapota rohamtempóban romlani kezdett, kénytelenek voltak otthonba vinni, amely igen költséges volt. Látogatni egyre ritkábban tudták, mert már benzinre sem telt. Talán felesleges is lett volna, hiszen a férfi már fel sem ismerte feleségét és gyerekeit.

A bank pedig könyörtelenül elvitte a házat a fejük fölül. Ekkor az anya a négy gyerekkel a kocsijukban élt. Mikor nagy nehezen sikerült egy kis lakásba beköltözniük, kirabolták őket, szinte semmijük sem maradt az eljegyzési gyűrűn kívül. Így megint az utcára kerültek. Végül az apa is meghalt 3 hónappal később.

A nő, Joanne, azonban nem adta fel. Nagy rajongója volt a The Doctors tévéshownak, és benevezett a „Million Dollar Healthy Home Sweepstakes” játékba. A több százezres nagyságrendű nevezőtábor mellett úgy tűnt, szinte esélye sincs, ám végül az ő nevét sorsolták ki, így egy közel 1,2 millió dolláros álomotthonhoz jutott.

Ám nem csak drága az ingatlan, hanem egészséges is, ugyanis a játék során az olyan építészeti technológiai megoldásokat is népszerűsítik, amelyek nem ártanak sem az embernek, sem a környezetének, ilyenek a formaldehidmentes szigetelés, a mérgezőanyagmentes festék, a légszennyezést kiszűrő gipszkarton, illetve az energiahatékony megoldások és a szürkevíz-felhasználás.

Megható pillanatok a videón:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.