Hadat üzentünk a cellulitnak

A háború elkezdődött: le a narancsbőrrel!

Egész télen erről ábrándoztunk, de most, hogy itt a tavasz, mi több, nyakunkon a nyár, mégsem szívesen dobjuk le a vastag holmikat. Naná, hogy a narancsbőr húzta keresztbe a számításainkat.

2015.05.13 16:00ma.hu
Fotó: ForeverBeauty.hu

Jön a nyár, lassan már ránk olvadnak a ruhák, mégsem merjük megmutatni magunkat egy fokkal szabadabban. Igen, utolért a nők legnagyobb rémálma: hiába az elszánt sportolás, hiába az odafigyeléssel teli étkezés, tényleg mindent megteszünk, de bőrünk valahogy nem akar sima lenni, sőt, egyre rémesebb képet mutat, lassan már olyan, mint egy domborzati térkép a földrajz szertárban.

Hát persze, hogy a narancsbőrről van szó. Nem is olyan rég még kézen fogva járt az elhízással, ami két dolgot jelentett: aki odafigyel magára és a kilókra, annak mindig szép, feszes marad a bőre, ha pedig mégis megjelent a narancsbőr, vagy ahogy az orvosi berkekben jártasabbak emlegetik, a cellulit, akkor csak annyi a dolgunk, hogy leadjuk a felesleges kilókat és máris minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

Csakhogy az utóbbi években egyre több olyan hölgyet látni - például a strandon, bikiniben -, akikre a legnagyobb rosszindulattal sem lehet azt mondani, hogy felesleg van rajtuk, a fránya dudorok mégis ott csúfoskodnak a fenekén, a combján, vagy a derekán. Mit tesz ilyenkor az ember lánya? Beveti az összes "csodaszert", amiből bőven válogathat: cellulit elleni krémek, diéta, még intenzívebb sport, próbáljuk magunknak lemasszírozni a csomókat vagy profi szakemberre bízzuk - de az eredmény finoman szólva is elmarad a várakozásoktól.

Fotó: ForeverBeauty.hu

Mi ennek az oka? Kevesen tudják, hogy a narancsbőrért nemcsak a túl nagyra duzzadó zsírsejtek a felelősek. Akkor is kialakulhat, ha a bőrben természetes módon jelen lévő sejtek teljesen normális méretűek: ilyenkor alighanem a bőr alatt húzódó kollagénhálóban kell az okokat keresni: ha túl laza - márpedig a nőknek genetikailag sokkal lazább, mint a férfiaknak -, a zsírsejtek egész egyszerűen áttüremkednek rajta és máris megvan a baj, amitől semmiféle krém vagy masszázs, de a többi házi módszer sem fog megszabadítani. Ráadásul ezek a kezelések nem is hatolnak be olyan mélyen a bőrbe, hogy valódi veszélyt jelentsenek a zsírrétegre. Nincs más hátra, irány egy profi szépségszalon, ahol csúcsszuper módszerekkel... vagy mégse?!

A gond az, hogy az efféle terápiák többsége szintén csak a zsírsejtekre fókuszál, a kollagénhálót pedig továbbra sem erősíti semmi. Könnyen kitalálhatjuk, mi lesz az eredmény: semmi. Vagy legfeljebb rövid, átmeneti javulás tapasztalható. Ami pedig eredményre vezet, arra pestiesen szólva ingünk-gatyánk rámegy: egy-egy anticellulit-terápia, amely legalább 8-10 kezelésből áll, testrészenként is belekerülhet 60 és 160 ezer forint között bármennyibe. Tisztelt olvasóink, főképp a hölgyek: hány testrészük van, ahonnan szeretnék eltüntetni a makacs göröngyöket? Mennyibe is kerülne ez alaphangon?!

Nagyjából itt tartottunk a morfondírozásban, amikor szembe jött velünk egy új lehetőség. Úgy döntöttünk, kipróbáljuk. Igen, most szerkesztőségünk néhány tagja lett a kísérleti alany, aztán meglátjuk, három hónap múlva mennyire leszünk lelkesek. A Forever Beauty 3TECH nevű, tetszetős külsejű és kifejezetten női kézhez méretezett narancsbőr elleni készülék mindenesetre ígéretesnek tűnik. Egyetlen kis szerkezetben három profi gép tulajdonságait találjuk, amelyekkel a szépségszalonokban is többnyire csak külön találkozunk.

Fotó: ForeverBeauty.hu

A készülék egyszerre képes a zsírcsökkentésre, a nyirokkeringés fokozására és a bőr megújítására, de ha valakinek csak ezek egyikére van szükség, néhány gombnyomással külön-külön is használhatja a funkciókat. A Forever Beauty 3TECH narancsbőr elleni készülék lelke a rádiófrekvenciás (RF gomb jelöli) testfeszesítő technológia. Ez a felelős azért, hogy a kollagénháló apró hibáit kijavítsa, ezáltal az újra egyenletes és főként feszes lesz, esélyt sem adva arra a zsírsejteknek, hogy "kiszökjenek". Mindezt rádióhullámokkal teszi, ami teljesen fájdalommentes eljárás, és nemcsak a sebészkést vagy a durva tűszúrásokat kerülhetjük el vele, hanem a hosszú lábadozási időszakot is.

A Forever Beauty 3TECH narancsbőr elleni készülékbe ezen kívül egy ultrahangos mélymasszázs-technológiát is beépítettek, a hatást pedig a vörös LED teszi teljessé. Ugyanakkor nem hallgathatjuk el azt sem, hogy a készülék hazai forgalmazója egy lehetséges mellékhatásra is felhívta a figyelmünket - de ezt mi egy csöppet sem bánjuk, sőt! A kollagénháló erősödésével és a zsírsejtekkel való leszámolással egyidőben nemcsak a bőrfelszín válik simábbá, de a testkontúr is csökkenhet a 10 hetes tesztidőszak végére. Valahogy nem bánjuk, ugye megértik?

Egyelőre még csak néhány kezelésen vagyunk túl - ezeket háromnaponta javasolt elvégezni, hogy legyen ideje a bőrrétegeknek is újrarendeződni -, de egy előnyéről máris beszámolhatunk: nem kell szigorú időbeosztáshoz igazodni, megbeszélt időpontra a szalonba rohanni, ahol ki tudja, hány fürkésző szem vizslatja a büszkeségre most még nem sok okot adó vonalainkat, hanem akár este, a kedvenc sorozatunk nézése közben is elvégezhetjük saját magunknak a kezelést, ami a kellemes, vibráló hatással nemcsak a kényes részekre, hanem egy kicsit a lelkünkre is hat. Az eredményekről pedig ígérjük, hamarosan beszámolunk!

Fotó: ForeverBeauty.hu

A tesztkészüléket a narancsborstop.hu biztosította. (X)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.