Tündéri tender

Megjelent a Családbarát ország 2015 pályázat

Megjelent a Családbarát ország 2015 pályázat. A 180 millió forintos támogatásból a gyermekek, a nők és az idősek helyzetének javítását szolgáló helyi programokat, képzéseket támogatnak.

2015.05.02 02:29MTI

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, a pályázatokat június elsejéig lehet benyújtani.

A pályázattal olyan rendezvényeket, képzéseket, kommunikációs programokat, kiadványokat, kiállításokat, kreatív akciókat, modellértékű projekteket támogatnak, amelyek a család és házasság értékeit, a gyermekvállalást, a nők társadalmi szerepvállalását, az idősek és fiatalok együttműködését erősítik, népszerűsítik.

A gyermekek, családok helyzetének javításéval kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról beszélt, hogy a gyermekesek támogatását, a párkapcsolat és a házasság fontosságát tudatosító, a gyermekvállalást segítő, a szülői szerepeket támogató programokkal lehet pályázni.

A nők helyzetének, érdekérvényesítésének javítását szolgáló programok között elsősorban a nők életében megjelenő pluszkihívásokra akarják felhívni a figyelmet, a család és a karrier összeegyeztetésének jó példáit szeretnék bemutatni.

A nemzedékek együttműködésével összefüggésben pedig az idősek és a fiatalok összefogását, az idősek tapasztalatainak átadását igyekeznek a pályázattal támogatni.

A pályázati kiírás elérhető az Emberi Erőforrások Minisztériumának internetes oldalán (http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma). A pályázaton legfeljebb másfél millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.