Olaszos tészta Martha Stewarttól

Csak 15 perce van a vacsorához? Ezzel garantált a siker!

Ha Martha Stewart neve valahol felmerül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valami remek tippel leszünk gazdagabbak. Ezúttal a konyhában alakíthatunk nagyot, ráadásul alig negyed óra alatt!

2015.04.17 18:00ma.hu

Ugye ismerős a helyzet, amikor az egész család már a küszöböt rágja, miközben péntek este van, ön hullafáradt az egész heti munkától, és nemcsak ideje, de igazából kedve sincs a főzéssel bajlódni? Mit tehet ilyenkor? Vagy előkeresi a pizzafutár szórólapját, vagy ha nem akarja a héten már ötödszörre zacskós egytálétellel kiszúrni a család szemét, akkor sajtos makaróni lesz a vacsora, az gyorsan kész van és nem is bonyolult. Csak egy baj van vele: előbb-utóbb az is unalmassá válik.

Na erre a szituációra kínálunk most megoldást Martha Stewart segítségével, akinek hogy, hogy nem, de valahonnan mindig van mindenre egy-két jó tippje. Most például egy olyan ételt mutat be, ami az előkészületekkel is kényelmesen belefér negyed órába, de a végeredmény sokkal jobb, mint a sajtos makaróni.

Fotó: YouTube/Martha Stewart

Lássuk, mi kell hozzá! Először is fogjon egy nagyméretű, de nem túl magas edényt, megteszi egy magasabb falú fémserpenyő is. Tegyen bele két marék spagettit (ha nem szereti tekergetni, nyugodtan összetörheti 2-3 darabba). Öntsön mellé egy kis tálkányi, előzőleg félbevágott koktélparadicsomot (ennek a leggyorsabb módját ezen a linken nézheti meg), valamint egy nagyobb fej vörös vagy fehér hagymát vékonyra szeletelve.

Szórja meg az egészet egy teáskanálnyi durvára vágott csípős paprikával (érzékenyebbeknek jó lesz az édes is), némi frissen őrölt feketeborssal, és tegyen mellé két teáskanál sót. Végül tegyen bele jó bőven bazsalikomot, itt is a friss az igazi, de ha nincs, a szárított is jó lesz.

Ezután locsolja meg egy kevés olívaolajjal, majd öntse fel annyi hideg vízzel, hogy kb. egy ujjnyival lepje el a tésztát, és nagy lángon kezdje el összefőzni az alkotóelemeket, finoman kevergetve közben. A tészta fajtájától függően körülbelül 8-12 perc közötti időre lesz szükség az elkészüléshez, és ha jól találta el a víz mennyiségét, akkor a végén még leszűrni sem kell. Ha mégis maradt felesleges víz a főzés után, akkor próbálja meg óvatosan leönteni alóla, vagy tésztaszedővel emelje ki a vízből az ízletes egyveleget.

A tányérba kiszedve érdemes megszórni az egészet egy kevés reszelt parmezánnal, és a család garantáltan kezet fog csókolni az est végére! Ja, és ami a legjobb: alig kell utána mosogatni!

Hát nem nagyszerű?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.