Mindennapi trükkök

Vízbe tenni, összerázni - máris kész a pucolt tojás!

Amikor csak egy vagy két tojást kell megpucolni a reggelihez, akkor nincs probléma, az ember elbíbelődik az apró darabkákkal, amik a héjról mindig odatapadnak a tojás felszínére. De ha az egész családnak kell?!

2015.03.02 16:00ma.hu
Fotó: YouTube/MicahMedia

Amikor valaki egymagának akar megpucolni egy vagy két tojást, akkor nincs nagy baj, igaz, kicsit pepecselős munka az is, de a ráfordított idő nem túl jelentős. Ám ha valaki próbált már egy kiadósabb adag rakott krumplit főzni, vagy esetleg tojássalátát készített, amihez egy jobbfajta családban 10-15 darab főtt tojással is meg kell küzdeni, ott bizony már nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt szabadulunk meg a héjától.

Ilyenkor jól jön egy olyan trükk, mint amit az alábbi videón láthatunk. Nem kell hozzá semmi más, mint egy kisebb méretű pohár - ami épp csak nagyobb a tojásnál -, meg némi víz. A főtt tojást beletesszük a pohárba, annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, aztán a kezünkkel letakarva a pohár száját jó alaposan összerázzuk. Érdemes a mosogató fölött végezni a műveletet, mert bármennyire is ügyesek vagyunk, azért az ujjaink közt könnyen kifröcskölhet a víz.

Aztán már csak annyi a dolgunk, hogy a tojás héját egy mozdulattal leemeljük a belső részről, mintha csak egy darab papírfecni volna. Bámulatos, ugye?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.