Ideális desszert a hétvégi ebéd után

Süssünk finomat: fagylalttal töltött csokikehely

Szeretne valami finomságot a családja elé tenni a hétvégi ebéd után, de nincs túl sok ideje és a sütőtudománya is fejlesztésre szorul még? Akkor ezt az egyszerű, mégis fenséges desszertet önnek találták ki!

2015.02.28 10:00ma.hu
Fotó: YouTube/DaveHax

Gyorsan elkészíthető és egyszerű, de mégis különleges desszertet ajánlunk a hétvégére, amit akár a vasárnapi ebéd után is feltálalhat, vagy egy könnyed baráti beszélgetéshez is tökéletes a szombat esti kikapcsolódáshoz. Ami pedig a legjobb: még az is könnyen elkészítheti, aki egyébként antitalentumnak számít a konyhában. Az alábbi videó lépésről lépésre segít abban, hogy legyen miért learatni az elismerő dicséreteket!

Duplacsokis kehely fagylalttal töltve

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg porcukor (még jobb, ha barnacukorból készült)
- 2 tojás
- 2 tk. vaníliakivonat
- 30 dkg finomliszt
- 8 dkg kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 20 dkg durvára vágott csokidarabok

A vajat vegye ki már jó előre a hűtőből, hogy felengedjen, úgy könnyebb vele dolgozni. Kisebb darabokra vágva tegye egy tálkába, öntse hozzá a porcukrot és alaposan dolgozza össze a két összetevőt, míg egyenletesen krémessé válik. Tegyen hozzá két egész tojást (a sárgáját és a fehérjét nem kell szétválasztani), és két teáskanál vaníliakivonatot, majd ismét keverje addig, míg egyenletes lesz az állaga. Ezután mehet bele a liszt, a kakaópor és a sütőpor, majd újabb keverés jön.

Az összetevők sorrendjének természetesen nincs kötött szabálya, akár egyszerre is beleboríthat mindent a tálba, de akkor nehezebb az egyenletes állapotot elérni, ezért praktikus minden más, hasonló tésztafélét is ilyen lépésekben keverni.

Miután a massza összeállt, egy sűrű elegyet kapunk, amelybe már csak a durva csokidarabokat kell belekeverni, ezt akár kézzel is megtehetjük, mert a fakanálhoz addigra már kemény a krém. Ezután fogjon egy muffinsütőt, fordítsa lefelé, és minden második formát - ami most nem kehelynek, hanem kupaknak látszik - kenjen be vajjal, ez biztosítja azt, hogy a sütés után könnyedén leemelhető legyen a csokikehely, ne ragadjon rá.

Illessze rá a "kupakokra" a csokimasszát a videón látható módon. Fontos, hogy ne tegyen minden "kupakra" krémet, mert a sütés során megdagad és összesül, később csúnya lesz, ha szét kell vagdosni. Ha kész, tegye előmelegített sütőbe és 180 fokon 12 percig süsse. Miután kivette, várjon egy kicsit, hogy kihűljön, aztán óvatosan, akár egy késsel vagy lapos keverőkanállal alányúlva emelje le.

Az így elkészített kehelybe töltsön vaníliafagylaltot vagy bármilyen ízűt, amit kedvel a család, a végén pedig egy kis öntettel - karamell, csoki, de ez is tetszés szerint variálható - csorgatva kínálja. Jó étvágyat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.