Tényleg csökkenti a csodacsoki a ráncokat?

Túl szép, hogy igaz legyen: csoki, ami fiatalít!

Ha igaz, amit egy újonnan kifejlesztett csokoládéról állítanak, az alapjaiban hozhat változást főként a nők életébe, akik eddig csak bűntudattól kínozva mertek egy-egy kis kockát titokban elszopogatni.

2015.02.23 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro (Képünk illusztráció!)

Első hallásra a "túl szép, hogy igaz legyen" kategóriába tartozik, de még talán másodikra is. Ám aztán az a kis bogár elkezd motoszkálni az ember fülében: mi van, ha nemcsak egy remek marketingfogás, hanem mégis igaz, amit az újonnan kifejlesztett csodacsokiról állítanak? A Cambridge-i Egyetem oktatói azt állítják, hogy az évek óta tartó kísérletezgetés végre célba ért és megszületett a világ első "szépség csokoládéja", amely nagy mennyiségben tartalmaz két erős antioxidánst, miközben a kalóriatartalma jóval alacsonyabb, mint a legtöbb csokinak. Ennek a két fő tulajdonságának köszönhetően a csokit nemcsak bűntudat nélkül lehet fogyasztani, hanem mint mondják, naponta mindössze egy 7,5 grammos kis kocka is elég ahhoz, hogy megállítsa, sőt, visszafordítsa a bőr természetes öregedési folyamatait.

Az étcsoki, amit éveken keresztül finomítottak, 70 százaléknyi kakaót tartalmaz és annyi kakaóflavonoidot tartalmaz, ami egy átlagos csokinak 100 grammjában van. Emellett annyi astaxanthin is van benne, mint amennyi 300 gramm vad lazacban, és ez a két vegyi anyag nagyban segíti a vérkeringést és a bőr vérellátását, ami nélkülözhetetlen az egészséges, fiatal bőr megőrzéséért - mondják a szakértők. A kutatók már elvégezték az első kontrollt is néhány igazán szerencsés 50-60 év közti önkéntesen, akik arról számoltak be, hogy már három hét után szemmel látható előnyöket vettek észre az arcukon.

A 7,5 grammos napi adag mindezeken túl csupán 38 kalóriát tartalmaz, így sokkal kevésbé hizlal, mint az átlagos csokik (egy átlagos, 70-85% kakaótartalmú étcsokiból ugyanekkora mennyiség 45 kalóriás), ezt még bűntudattól mentesen ehetjük meg minden nap, és ami a cukorbetegeknek is jó hír: a tudósok szerint ők is fogyaszthatják. Hogy mennyire lesz keresett a boltok csokirészlegén és mennyire lesznek az emberek elégedettek vele hosszútávon, az még a jövő zenéje, de az egyetem kutatói úgy vélik, hogy ezzel akár a Jól áll neki a halál című, 1992-ben készült film is valósággá válhat és az emberek örökké fiatalok maradhatnak.

A termék kutatói közt ott található Dr. Ivan Petyaev, az egyetem egykori diákja is, aki korábban azt állította, hogy francia sajtok evésével kezelni tudta a szexuális úton terjedő Chlamydiát. Most azt jósolja, hogy az új csodacsoki már a jövő hónaptól kezdve kapható lesz az Egyesült Királyságban és néhány más európai országban, de azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem tudnak leugrani érte a boltba, mert a piacra dobással egyidőben az online forgalmazást is megkezdik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.