Autót ér egy jó ötlet!

Nő vagy és hiányzik egy hasznos kütyü a kocsidból? Előtted a pálya!

Tűsarok és gázpedál - nemcsak tilos, de veszélyes is. Most még. De talán már nem kell sokat várni a megoldásra, hogy ne kelljen a nőknek mindig két cipő közt ugrálnia.

2015.02.17 18:00ma.hu

Ahogy múlnak az évek, úgy lesz egyre több női vezető az utakon. Míg a múltban az autóvezetés leginkább a férfiak privilégiuma volt, ma már egy tudatos, sikeres és családcentrikus nő élete elképzelhetetlen jogosítvány és autó nélkül. Az autóhoz való viszony azonban teljesen más a nők és a férfiak esetében, hiszen míg a férfiak a járgányukat leginkább használati tárgynak tekintik, addig a nők gyakorlatilag egy második háztartást vezetnek benne.

Váltóruha, tartalék magas sarkú, némi ebédnek való keksz, a kesztyűtartóban elrejtett sminkkészlet, a gyerekeknek elfoglaltságot biztosító játékok, edzőfelszerelés és még ki tudja, mi minden lapul egy igazi női autóban. Hiszen mindenre fel kell készülni!

De olyan nincs, hogy egy női autóba ne férne el még pár apróság, lehetőleg persze nemcsak szép, de hasznos is. Épp ezért döntött úgy az egyik olasz autómárka gyártója, hogy egy új, lélegzetelállítóan izgalmas pályázattal szólítja meg a széles nyilvánosságot, azon belül is leginkább a nőket. Olyan kiegészítő ötleteket keresnek az új Fiat 500X-hez, melyekkel megkönnyíthetik a női vezetők mindennapjait és még élvezetesebbé tehetik a vezetés élményét.

Így ha valaki már gondolt korábban arra, milyen jól jönne valami kütyü, ami könnyebbé teszi a magas sarkúban való vezetést, vagy milyen praktikus lenne egy rúzstartó, amit a lehajtható napellenzőre lehet csatlakoztatni a tükör mellé, akkor itt az idő! Az ötletek lehetnek őrültek és szokatlanok is, csupán a szépség és a hasznosság alapkövetelmény.

A ProjektX pályázat azon elhatározásból született, hogy a jól bevált úton tovább haladva megpróbálják keresztezni a csúcs-formatervezők által létrehozott szépséget nőknek szóló, hasznos és praktikus ötletekkel. A cég egy igazán egyedi megoldást vár: egy kiváló kiegészítőt a márka új modelljébe, amelytől sokkal izgalmasabbá és kényelmesebbé válik majd a vezetői élmény! A design megvalósításában és a döntésben egy igazán tehetséges magyar designer, Gulyás Sára lesz az autógyártó segítségére.

Gulyás Sára már több mint tíz éve foglalkozik bőrtervezéssel. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divattervező mesterszakán végzett, ahol kiegészítő tervezésre szakosodott. Pikkpack cipőtervével óriási sikereket ért el a világ több pontján is, így például Párizsban, Prágában, Lipcsében vagy Budapesten is szerepelt már vele különböző galériákban, versenyeken.

Sára jelenleg saját sikeres design vállalkozását építi, és azon dolgozik, hogy az általa tervezett cipőmárkát az egész világ megismerje. Mint tervezőt nagyon foglalkoztatja a fenntartható tervezés és állítja, hogy a designereknek jelentős szerepe van a jövő formálásában. Ezúttal a jövő női autóinak formálásában.

A pályázaton bárki indulat, nők és férfiak egyaránt, hiszen lehet, hogy pont a férfiak gyakorlatiassága és megfigyelőképessége vezet majd egy kényelmesebb és izgalmasabb női vezetési élményhez. Ha valakinek épp lapul egy remeknek tűnő ötlet a tarsolyában, amivel eddig csak annyi volt a baj, hogy nem volt vele kihez fordulni, akkor itt a remek alkalom: a pályázattal kapcsolatban minden részlet megtalálható a www.futurebakery.hu/projektx oldalon, sőt, egy rövid regisztráció után már nincs is más hátra, mint megnyomni az ötlet hozzáadása gombot és elküldeni a tervet.

Pályázni március 3-ig az ötlet leírásával, rajzzal, vázlattal, fotóval vagy épp kollázzsal is lehet. A legjobb pályázatok Gulyás Sára designer segítségével véglegesednek majd. A főnyeremény pedig nem más, mint egy új Fiat 500X crossover! Legyen a vezetés igazi női élmény!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.