Szomorú szívek

Meghalt Rumi :(

A hűséges eb már többször is megmentette gazdája életét. Egy év alatt több száz alkalommal jelezte előre epilepsziás rohamait.

2015.02.13 07:59ma.hu
Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Szomorú szívvel tájékoztatta szerkesztőségünket a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, hogy február 12-én, csütörtökön az esti órákban tragikus hirtelenséggel elhunyt Rumi, a világ – ismereteik szerint – első kettős szerepű habilitációs kutyája, aki kivételes tehetséggel megáldott vakvezető volt.

Gazdája, Zsuzsa vakvezetőként és rohamjelzőként is biztonsággal számíthatott rá hosszú éveken keresztül - még a tévében is bemutatták. Kivételes társként előre jelezte az epilepsziás rohamok közeledtét, s ezzel az addig ismeretlen szabadságot adta meg gazdájának. Ráadásként Zsuzsa betegségének tüneteit, rohamai súlyosságát is egyértelműen enyhítette. Történelmet írt így minden szereplő: Rumi mellett a gazdája és a kiképzők is. Hiszen vakvezető kutyát korábban nem kaphatott epilepsziás beteg.

A kilenc éves Rumi életéért hosszasan küzdöttek a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, a Belgyógyászati Klinika szakemberei. Minden erőfeszítésük ellenére a kutya veseműködése végleg leállt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.