Dobjuk ki a hámlasztó krémeket?

Borotválkozással a ráncok ellen?! Egyesek esküsznek rá!

A nők hónapról hónapra sok ezer forintot is képesek költeni, hogy megőrizzék arcbőrük simaságát és megelőzzék a ráncosodást, pedig egy új trend szerint nem kell mást tenni, mint naponta borotválkozni.

2015.02.09 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Nem múlik el úgy nap, hogy ne köszönne a nőkre legalább három-négy "tutibiztos" módszer az idő előtti ráncok leküzdésére és a hamvas, sima bőr megőrzésére, miközben egy új elmélet szerint az egész csak felesleges pénzkidobás, mert egy filléres módszer segíthet a hiúságon, ráadásul a férfiak nap mint nap alkalmazzák is. A "titok" nem más, mint a borotválkozás - állítják egy londoni szépségklinika szakértői.

Dr. Michael Prager szerint hatékonyan állíthatjuk meg, de legalábbis jelentősen lelassíthatjuk az öregedés jeleit, ha naponta borotválkozunk, függetlenül attól, hogy férfiak vagy nők vagyunk-e. A szakember szerint ilyenkor ugyanis nemcsak a felesleges szőrt távolítjuk el az arcbőrről, hanem a bőr legfelső, már elhalt, de még nem levált hámrétegét is, olyan, mint egy mikro-hámlasztás. "Ez ösztönzi a kollagéntermelést, ami pedig csökkenti a ráncokat. Ha valamilyen sérülés éri a bőrt, ott a kollagén gyorsabban termelődik, hogy segítse a sejtek megújulását" - érvel Prager.

Az aggódókat is megnyugtatja, véleménye szerint a hölgyeknek nem kell attól tartaniuk, hogy a sok borotválkozástól kinő a szakálluk. A félelem persze nem alaptalan, nem ok nélkül választják sokan a lábon is inkább a gyantázást, mint a borotválást, a tapasztalatok szerint ugyanis utóbbitól vastagabban és erősebben nőnek újta a szőrszálak. A szépségklinika vezetője azonban azt mondja, a szőrtüszők működését nem befolyásolja az, ha a gyökér fölött elvágjuk a szőrszálakat, vagyis az a véleménye, hogy a borotválkozás egyáltalán nem serkenti a szőrnövekedést.

És hogy milyen borotvát használjanak a sima bőrre vágyó hölgyek? Prager szerint teljesen mindegy, hogy eldobható vagy elektromos fajtát választ valaki, a legegyszerűbbnek mégis az egypengés változatot vagy a hagyományos, szike alakú borotvát javasolja a könnyű használat érdekében. Azt viszont minden nőnek a saját belátására bízzuk, hogy hisz-e az állítólagos szupermódszerben és megkockáztatja-e, hogy esetleg a szakembernek mégsincs igaza és valójában igenis kinő a szakáll a gyakori borotválkozás hatására...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.