Mustra

Mi szem-szájnak ingere, az mind lesz az Esküvő Kiállításon

Háromkerekű nászautó, azaz az esküvői tuk-tuk, "csodacsokor" és cukorkadekoráció is szerepel az idei év esküvői újdonságai között, amelyekkel szombaton és vasárnap ismerkedhet meg a közönség a 11. Esküvői Kiállításon

2015.01.29 17:26MTI
Facebook/Budapest Tuktuk

A Papp László Budapest Sportarénában az érdeklődőket nyolcezer négyzetméteren több mint kétszáz kiállító várja. Több magyar tervező mellett Halász Éva és Nagy Ágota is kiállítja legújabb kollekcióját - közölték a szervezők, akik szerint a 2015-ös év esküvői divatját a bordó, a pasztell sárga, az arany és az ezüst mellett menta és a narancs szín kombinációja uralja majd.

Először találkozhatnak a kiállításon az érdeklődők "csodacsokrokkal". A strasszokkal, brossokkal, gyöngyökkel, ékszerekkel, de akár tollakkal és tüllel is díszített bokréták karakterét a szaténszalagokból készült virágok adják. A többek közt rózsát formázó virágok mindegyike kézzel hajtogatott - a csokor összeállítása is az elejétől a végéig kézműves munka - a módszerek sorában pedig olyan ősi japán technika is van, amellyel például a gésák készítették hajdíszeiket - mondta el a 18-24 centiméteres átmérőjű csokrok készítője.

Szöginé Szebeni Ágnes hozzátette, hogy e különleges csokrok a tengerentúlon, elsősorban az Egyesült Államokban jöttek divatba néhány éve, és sikerük azóta is töretlen. Tapasztalatok szerint a házasulandók már a 1,5-2 millió forintos költségvetésű esküvőkön is egyre többet áldoznak olyan dolgokra, amelyek megmaradnak örök emlékként. A fotó- és videofelvételek - de akár a ruha mellett - ilyen lehet most már a csokor is: el lehet tenni, és a menyasszony egyszer majd tovább is adhatja.

A "csodacsokrok" egyénre szabottak, van köztük visszafogottabb, amely jobban hasonlít az élő virágra, és van - színében és kompozíciójában egyaránt - extravagánsabb, amely megjelenésében sem hasonlít az élővirágos csokrokra. A cél minden esetben az, hogy különleges, messziről észrevehető alkotás jöjjön létre, amely - mivel a szalagok és a díszítőelemek színárnyalatainak száma végtelen - bármilyen előre kitalált dekorációhoz és ruhához illeszkedik - mondta Szöginé Szebeni Ágnes.

A szervezők nemcsak a házasulandókat, hanem azokat is várják, akik bálokra vagy nagy családi eseményekre készülődnek. A érdeklődők gazdag ajándék-, alkalmiruha-, cipő-, cukrászda-, autó-, dekorációkínálatból, valamint szépségápolási, étterem-, rendezvényszervező, fotó- és videoszolgáltatások egész sorából válogathatnak.

A színpadon az események szervezését segítő szakmai előadások mellett menyasszonyiruha- és fodrászbemutatókat, valamint zenés-táncos műsorokat tartanak.

A látogatók között a két nap során luxus kozmetikai csomagokat, könyveket, ruhakölcsönzési utalványokat, fotóajándékokat, kiegészítőket és virágcsokrokat

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.