Szupertáplálék, a bőrünknek is

Nem csak belülről, kívülről is szépít a gránátalma!

Azt már a legtöbben tudjuk, hogy a gránátalma igazi vitaminbomba, és a szervezetünk nagyon hálás lesz a fogyasztásáért. De tudták-e, hogy a bőrünk is szereti?

2015.01.22 20:00ma.hu

Van egy gyümölcs, amelyről nem lehet elég sok szépet és jót mondani. Aphrodité szent gyümölcsének is szokás nevezni, a benne található sok aprócska mag miatt a szerelem és a termékenység, valamint a bőség jelképe is. Rengeteg pozitív hatása miatt pedig a szépség és az egészség őre is.

A gránátalmáról van szó, amely elsősorban mediterrán vidékeken honos, Perzsiából, majd Indiából és Kínából került közelebb hozzánk. A Földközi-tenger medencéjében nagyon jól érzi magát, de merész próbálkozások szerint akár hazánkban is ültethető. A gránátalma igazi szuperétel: rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag forrása. Különösen gazdag C- és E-vitaminban, valamint káliumban, és kitűnő antioxidáns.

A gránátalmát éretten és fogyasztásra készen kell leszüretelni, sok más gyümölccsel ellentétben nincs utóérése. Nagyszerű immunerősítő, nem hiányozhat a téli étrendünkből. A gránátalma a fent említett pompás tulajdonságaival hozzájárul a kollagén és elasztin termeléséhez is, azaz segít a bőrünk ápolásában. Rendkívül hatékony összetevőket tartalmaz, amelyek fenntartják a bőr egyensúlyát és serkentik a megújulását.

Napjainkban már sokak számára ismert a natúrkozmetikumok szerepe, fontossága, egészségre gyakorolt pozitív hatása, épp ezért egyre több kozmetikumban találjuk meg ezt az összetevőt, de fontos az is, hogy a többi alkotóelem is minél kevesebb vegyszert tartalmazzon. A Gránátalma arc- és testápoló kozmetikumok a napon érlelt gyümölcsök magjának tiszta növényi olajait tartalmazzák, amelyek tele vannak energiával és hatóanyaggal. Ezek az esszenciális zsírsavakban gazdag olajok könnyedén szívódnak fel a bőrbe, serkentve annak természetes regenerálódási folyamatait, az eredmény pedig a szép és természetes bőr lesz.

Fotó: Arterego

A gránátalmát tartalmazó arcápoló kozmetikumok használata különösen 40 éves kor felett ajánlatos. Ha a termékben a gránátalma mellett aranyköles is van, akkor biztosak lehetnek benne az érett kor felé közeledő hölgyek is, hogy az alapanyagok értékes hatóanyagai feszesebbé teszik a bőrt, lassítják a ráncképződést, aktiválják a bőr regenerációját. A termékek finom illata ráadásul inspirálóan hat az érzékekre.

A gránátalmás arcápoló család gyorsan beszívódó nappali krémet, tápanyagokban gazdag éjszakai krémet, feszesítő szemránckrémet és koncentrált természetes összetevőket tartalmazó arcápoló szérumot ajánl a figyelmünkbe. A testápoló család tagjai is az érett bőr regenerálására szolgálnak, mint a gránátalma szépség-tusfürdő, és a növényi olajok és shea-vaj értékes kombinációiból álló regeneráló testápoló.

Dr. Rudolf Steiner antropozófus nézetei szerint az embereket arra kell ösztönözni, hogy új szemszögből merje megközelíteni a testet, az elmét és a szellemet. Az emberi testben alapvetően van egyfajta regenerálódási képesség, hogy meggyógyítsa magát, de ehhez a szervezetnek sokszor szüksége van segítségre, ha lehetséges, természetes összetevők használatával - például a gyógynövényekkel.

A cél minden esetben a vitalitás és a természetes egyensúly helyreállítása szintetikus vagy mesterséges módon előállított vegyi anyagok használata nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.